L'home que va matar la seva parella de 47 ganivetades vol presó permanent revisable

Luis Castro va aprofitar que ella dormia per matar-la a sang freda l'any 2016 a Badalona | Havien decidit trencar la relació però havien pactat un últim cap de setmana junts i ell va ordir el seu assassinat

Imatge de Luis Castro davant del jurat i del tribunal, a l'Audiència Provincial de Barcelona.
Imatge de Luis Castro davant del jurat i del tribunal, a l'Audiència Provincial de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

«Em declaro culpable de tots els càrrecs que se m'imputen i sol·licito a consciència que aquest tribunal em condemni a la pena màxima, la permanent amb revisió», amb aquesta dura frase ha arrencat el judici contra Luis Castro Layola, un home que va assassinar la seva exparella el passat 11 de juny de 2016 a Badalona. El judici contra ell, on la Fiscalia li demana 27 anys de presó per un presumpte assassinat, ha arrencat aquesta setmana a l'Audiència Provincial de Barcelona.

A finals del mes de maig de 2016 Castro i la seva parella van decidir posar punt final a la seva relació matrimonial; ella tenia una relació amb un altre home. Va ser ella, Maria Aranzazu, qui va decidir trencar la relació però van decidir que passarien junts un darrer cap de setmana. Va ser els dies 10 i 11 de juny. La dona va sortir a sopar amb unes amigues i després va anar cap a la casa que compartien els dos, i quan estava ja dormint, Luis Castro li va clavar 47 ganivetades amb la clara intenció de matar-la i executant un pla que havia dissenyat anteriorment. La va atacar amb dos ganivets, un dels quals, per la força feta servir, es va fins i tot trencar. Ara durant el judici ha demanat al jurat popular que li imposin la presó permanent revisable.

Va matar la dona sota els efectes de la cocaïna, assegura

Tot i això, l'home, durant la seva declaració, ha discrepat amb la versió dels fets del ministeri públic i l'acusació popular i ha defensat que ella primer el va atacar amb un ganivet a la mà, que va aconseguir aturar-la, que van caure al llit i la va apunyalar com reacció. Durant la seva declaració ha donat al jurat dues versions diferents sobre el nombre de ganivetades que recorda haver fet a la seva exparella.

Castro també ha volgut explicar a les parts que va cometre el crim sota els efectes del consum de cocaïna i que quan va apunyalar la seva exparella «no va sentir res excepte suor i fred, que estava fora de si i accelerat pel consum de drogues». En la declaració davant del jutge instructor quan va ser detingut, Castro va dir que no havia consumit drogues el dia del crim i que ho havia fet dies abans.

La defensa demana homicidi i no assassinat

La defensa de l'home demana que se'l condemni per homicidi i no per assassinat i que es rebaixi la pena fins als cinc anys i demana que s'apliquin els atenuants per penediment espontani —es va entregar als Mossos tot i que ho va fer al cap d'un dia, després de viatjar a Portbou i tornar a Badalona—, per arravatament o obcecació i per drogoaddicció, ja que es trobava sota els efectes de la cocaïna, segons ha explicat al jurat la seva advocada. També assegura que el seu client va entrar en còlera perquè, a més de saber que la dona li era infidel, suposadament també el va agredir amb el ganivet.


Comentaris

envia el comentari