S'infecta de coronavirus en una festa i contagia el seu avi, que acaba morint

Els experts recorden la importància de prendre les mesures preventives, com ara el distanciament social

Imatge d'una científica realitzant una prova en un laboratori
La neta havia contagiat els seus avis sense saber-ho, ja que no presentava símptomes | unsplash

Un home de 80 anys ha mort a l'estat de TexasEstats Units, després que la seva neta de 20 anys li contagiés el coronavirus sense saber-ho, ja que no presentava símptomes. La jove havia anat a una festa amb amics prèviament i va passar a visitar els seus avis. Posteriorment, els tres van haver de ser ingressats per complicacions a l'UCI de l'Hospital Parkland, on va ser atesa pel doctor Joseph Chang.

La jove va ser intubada i va passar inconscient deu dies, després dels quals va despertar i va preguntar pels seus avis. Va ser en aquest moment quan li van dir que el seu avi havia mort a causa de la Covid-19 tan sols un dia abans.

La pèrdua d'un ésser estimat, un moment duríssim per a les famílies

Segons el doctor Chang, la taxa de mortalitat del coronavirus a l'hospital on exerceix la medicina és d'aproximadament de l'1%, que és una mitjana «molt inferior a les taxes reportades a nivell nacional». Davant d'això va afegir que malgrat ser un índex molt baix, això suposa moments dramàtics per a famílies senceres: «Qui és l'1%? Vols ser l'1%? No sé qui serà l'1%. Ningú ho sap», va manifestar el doctor.

En aquest sentit, els experts de l'àmbit de la salut han manifestat la importància de prendre les mesures preventives com ara el distanciament social i quedar-se a casa el màxim possible durant la pandèmia. Aquestes recomanacions no es proposen tan sols per evitar contraure el virus, sinó que també per evitar el contagi sobre altres persones, especialment a aquelles que es troben dins del perfil de gent més vulnerable.

Desgraciadament Texas és un dels estats nord-americans que més nombre d'infeccions i d'hospitalitzacions ha patit amb més rapidesa. El passat 25 de juliol es va reportar 375.845 casos de coronavirus i 4.885 morts a causa del virus. Precisament aquest mateix dia els contagis que van ser reportats ascendien a 8.112. Segons les dades aportades per la Universitat Johns Hopkins (EUA), s'han registrat als Estats Units més de 3,3 milions de casos des de l'inici de la pandèmia  i un total de 6.146.000 morts.


Comentaris

envia el comentari