Un home que va amenaçar de tallar-li el cap al rei Joan Carles, multat amb 1.200 euros

La Fiscalia considera que s'ha comès un delicte d'injúries a la Corona
El rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

Els límits entre la llibertat d'expressió i el delicte es difuminen més que mai aquests dies. Els jutges examinen les xarxes socials a la recerca de comentaris i missatges que puguin constituir un delicte d'odi, motiu pel qual estan proliferant els casos d'aquest tipus a l'Audiència Nacional. El resultat és que les publicacions en xarxes socials ja no es poden justificar després de la màscara de l'anonimat i tenen conseqüències. És el que li ha ocorregut a un home que va proferir una sèrie d'amenaces contra el rei Joan Carles.

La publicació de la discòrdia

Va ocórrer el març de 2016, quan aquest home es va dirigir en una de les seves publicacions a «aquest corrupte mal parit i els seus putos descendents». L'usuari assegura que fa dies que ho medita i ho jura «per la salut del meu germà que si no fora per la Marxa de la Resistència fa dies que hagués tallat el cap al mal parit de la imatge», assegura fent referència a una fotografia de Joan Carles. «Tinc oportunitat i mitjans... És qüestió de segons... tic tac plat pum... un gran traïdor sense cap menys», finalitza l'escrit.

L'Audiència porta el cas als tribunals

Un any i mitjà després l'Audiència Nacional ha portat a l'autor d'aquestes paraules davant la Justícia. La Fiscalia creu que les amenaces són cap a la imatge exposada en la publicació, però sí considera que s'ha comès un delicte d'injúries a la Corona, per la qual cosa sol·licita vuit mesos de multa amb un pagament de vuit euros diaris, la qual cosa es tradueix en uns 1.200 euros més els costos del judici.

 

Joan Carles i Sofia | Cedida

 

La defensa argumenta que el missatge va ser escrit en un estat de «cansament» i «indignació» cap a totes les notícies que es publicaven sobre les despeses econòmiques de Joan Carles. D'altra banda, considera que la intenció de l'home era fer una crítica del sistema polític i les actuacions vergonyoses de la monarquia.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!