rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un home que treia llaços grocs a Sant Julià de Vilatorta i un grup que els penjava a Artés denuncien haver patit agressions

Les agressions han tingut lloc la nit d'aquest divendres i matinada de dissabte
Imatge d'arxiu de diverses persones col·locant llaços grocs. | CatalunyaDiari.cat

 

Dues agressions contraposades en relació amb els llaços grocs independentistes han tingut lloc entre aquest divendres i dissabte a la Catalunya Central. Els Mossos d'Esquadra han rebut una denúncia per agressions per part d'un home que hauria estat atacat mentre despenjava llaços grocs a Sant Julià de Vilatorta, a Osona. Els fets van passar aquest divendres, 6 d'abril, prop de les 19.00 hores, quan el presumpte agredit estava traient uns llaços penjats a l'avinguda Vic d'aquesta població.

 

En aquest moment, un vehicle que circulava per aquest punt es va aturar i van baixar-ne dos homes, que van anar cap a ell i s'hi van encarar. Un d'ells l'hauria agredit, mentre que l'altre suposadament els intentava separar, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Arran de l'enfrontament, l'afectat va haver de ser atès a l'Hospital General de Vic i va presentar una denúncia als jutjats, on està citat un dels presumptes agressors.

 

L'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, ha condemnat a través d'una piulada «qualsevol acte violent, sigui del signe que sigui». «És intolerable qualsevol tipus d'agressió, lluitarem contra aquestes conductes perquè van en contra de tots i de tothom. Per sort són fets aïllats, no representatius del caràcter obert de la nostra societat», ha sentenciat.

Una segona agressió a Artés

Paral·lelament, un grup de persones han agredit la matinada d'aquest dissabte diversos voluntaris que penjaven llaços grocs als carrers d'Artés, al Bages. Els fets han van passat a les dues de la matinada al carrer Rocafort, quan un conjunt de persones que serien membres de l'ANC estaven col·locant símbols per reclamar l'alliberament dels polítics empresonats.

 

Segons els Mossos d'Esquadra, un grup de persones que estava en un bar van començar a increpar-los, i acte seguit s'hi van enfrontar a cops. Fins al lloc es van desplaçar agents de la Policia Local per tal d'aturar l'enfrontament. Arran dels fets, tres dels agredits van ser atesos al Centre d'Atenció Primària de la població amb contusions de caràcter lleu. Des del Comitè de Defensa de la República d'Artès s'ha convocat una manifestació aquest dissabte a les 20.00 hores al parc municipal del poble com a mostra de rebuig a l'atac que qualifiquen de «feixista».

 

D'aquesta segona agressió, se n'ha compartit un vídeo a les xarxes socials.