Un home del temps es troba un cadàver en ple directe

Luke Bradnam estava informant sobre el perill de les onades a la costa australiana

L'home del temps Luke Bradnam
L'home del temps Luke Bradnam |

El reporter Luke Bradnam, de canal Nine News Queensland d'Austràlia, ha viscut un fet inusual. El meteoròleg es trobava informant sobre el perill de les onades a la zona de la costa de Narrowneck a Gold Coast quan es va veure obligat a intervenir en dos rescats, el segon d'ells amb final tràgic.

Uns segons després de començar el directe, l'australià es va treure la roba i es va llançar al mar per socórrer el que creia que era un banyista que s'estava ofegant entre les onades, mentre la seva càmera ho estava retransmetent tot.

Poc abans d'aquest moment, el meteoròleg ja havia hagut de socórrer a una altra persona. El primer surfista que va ajudar va aconseguir sortir de l'aigua pels seus propis mitjans, però la seva segona intervenció va tenir un desenllaç fatal.

Luke Bradnam es va despullar i va sortir corrent immediatament cap a la platja només uns segons després de començar el directe. «Una persona que estava fent 'bodyboarding' a Narrowneck em va alertar. Va pensar que havia vist algú lluitant de nou contra les onades», va explicar el reporter a la càmera després de sortir del mar. No obstant això, quan va arribar a l'aigua es va adonar que en realitat el que havia vist era un cadàver surant.

«No havia vist una persona morta»

«Es va fer bastant evident que hi havia un cos flotant a l'aigua. Els dos vam poder assegurar el cos i començar a travessar una franja entre les onades per poder tornar», va continuar relatant el meteoròleg. «Mai he experimentat una cosa així. Mai havia vist una persona morta», confessava. «En la tensió del moment vaig pensar que aquest era el fill d'algú i que simplement havíem de fer-ho», explicava.

Luke Bradnam havia estat informant durant els últims dies sobre els forts onatges que estaven tenint lloc a la costa de Narrowneck i que posava en perill els surfistes i, tot i que recentment havia patit una lesió a l'espatlla, no va dubtar a participar en diverses operacions mentre informava els espectadors de canal. «Estic content de poder proporcionar alleujament a una família. Després d'experimentar això tinc encara més respecte per la Policia i pels Bombers que fan això cada dia», relatava.

Final tràgic

Es creu que el cadàver que va trobar Luke Bradnam correspon a Jake Jacbos, un ciutadà de Regne Unit de 32 anys que es va mudar a Austràlia el 2018 i que portava desaparegut des del passat 4 de febrer. El cotxe i la roba del jove van ser localitzats a la platja de Kurrawa, a 5,7 quilòmetres del lloc on el meteoròleg va trobar el seu cos.

Segons sembla, Jake Jacobs havia acudit a la costa amb la seva parella, Julia Boika, per gaudir d'un bany nocturn, però tots dos van ser sorpresos pel cicló Lucas. Aquest mal temporal va posar fi a la vida de tots dos. El cos sense vida d'aquesta jove de 29 anys va ser trobat el passat 4 de febrer a la nit a la platja de Kurrawa. Tot i els intents dels paramèdics per reanimar-la, la noia d'origen ucraïnès ja havia mort. 

Els dos morts treballaven en un gimnàs a Broadbeach, on es van conèixer i es van enamorar. Ara, la notícia de la defunció d'ambdós ha causat gran commoció en aquest club esportiu. «És simplement horrible. Avui he parlat amb diversos membres del personal que estan totalment incrèduls», ha explicat Rick Brennan, el fundador del gimnàs, a un mitjà local.

«Jake havia estat el nostre 'manager' durant els últims dos anys i era increïble. Va ser un far de llum brillant per als membres i per al personal. El club no serà el mateix sense ell», admetia Brennan.


Comentaris

envia el comentari