L’home tirotejat a Sant Andreu era un ‘capo’ mafiós

Es tracta del responsable d’una xarxa mafiosa establerta al port de Barcelona que tenia els camioners atemorits

Els Mossos han arrestat els membres de la banda, que operava a Terrassa
L'home tirotejat a Sant Andreu va ser el responsable d'una màfia al port | Mossos d'Esquadra

Diumenge passat un home va resultar ferit després de rebre diversos trets per l’esquena en ple carrer al districte de Sant Andreu de Barcelona, concretament a la placeta de Sant Francesc Coll. Ara ha sortit a la llum la identitat de la víctima del tiroteig. Les seves inicials són M. M. C, però és més conegut com ‘El Martorell’, un reconegut líder mafiós, segons han pogut confirmar des de ‘El Caso’.

Concretament, ‘El Martorell’ va ser condemnat el passat 2010 per haver sembrat el pànic mitjançant una xarxa d’extorsions als transportistes del port de Barcelona. Juntament amb quatre persones més, l’home va ser sentenciat aquell any a sis anys de presó acusat de ser l’autor d’un delicte d’extorsió i associació il·lícita.

‘El Martorell’, ferit a trets per l’esquena

Una sentència que va ser pionera gràcies al fet que, per primera vegada, es va aconseguir determinar amb cara i nom qui era el responsable de tota una trama mafiosa establida al port de Barcelona i que durant molts anys va atemorir a aquells camioners que rebutjaven formar part de ‘Transcont’, una espècie de sindicat del crim que va ser fundat el 2005 per ‘El Martorell’ i els seus socis, registrat com a societat mercantil amb la qual, segons la sentència de l’Audiència de Barcelona, van voler crear tot un «monopoli del transport» als molls.

‘El Martorell’ era la mà dreta del líder de tota aquesta trama mafiosa del port, qui era conegut com ‘El pistoles’, amb les inicials A. G. V., perquè es passejava pel moll amb el seu revòlver. La xarxa d’extorsió demanava als camioners pagar una quota de 6.000 euros i tots aquells companys que no volien pagar podien despertar-se l’endemà amb el seu camió en flames o amb les rodes punxades i, fins i tot, disparaven balins de ferro contra les llunes dels vehicles.

  • També pots llegir: Quatre ferits per inhalació de fum en un incendi a Barcelona

Estava amb la seva parella i un menor quan el van tirotejar

‘Cotraport’ és la cooperativa de transportistes autònoms que va succeir ‘Transcont’, un cop els jutjats van ordenar la seva dissolució, i des d’aquí han explicat, respecte del tiroteig a Sant Andreu contra ‘El Martorell’, que «els 'problemes' que ell va tenir al port van ser fa ja molt. No té per què tenir relació amb això. Ell va ser a la presó. És un company i estem afectats».

Respecte al tiroteig del passat diumenge 7 d’abril, actualment els Mossos d’Esquadra estan analitzant les imatges de les càmeres de seguretat obtingudes dels locals per tal d’aconseguir pistes i determinar què va succeir. És possible que el pistoler tingués un còmplice que l’esperava en un cotxe amb el qual fugir al voltant de les 11.15, moment en el qual va disparar per l’esquena a ‘El Martorell’, qui caminava amb la seva parella i un menor en direcció a casa seva.

  • També et pot interessar: Apunyalen un home per intentar recuperar el seu pis 'okupat'

Comentaris

envia el comentari