Homenatgen un veí de Badalona com a màrtir espanyol de la gihad

Abu Usama Al Andalusi es va radicalitzar a Catalunya i ara el seu grup armat ha difós un vídeo enaltint-lo després de la seva mort en combat

Captura del vídeo on apareix Abu Usama Al Andalusi. | El Español

De Badalona a morir a Síria al camp de Batalla. Així ha acabat, com tants altres, el ràpid procés de radicalització gihadista que va experimentar un jove badaloní abans de convertir-se en Abu Usama Al Andalusi, el seu nom de guerra. Així l'anomenaven a la «katiba» del grup Harakat Sham Al Islam on es va enrolar fa diversos anys. Es tracta d'una facció de l'òrbita d'Al-Qaeda, segons informa El Español.

Ara, després de la seva mort (confirmada al 99% pels experts en lluita antiterrorista), els seus companys han homenatjat la seva figura en un vídeo de nou minuts de durada. A les imatges, els gihadistes que van compartir trinxera amb ell destaquen la seva valentia i la seva disposició a situar-se sempre a primera línia de combat. És la propaganda habitual dirigida als seus familiars i al seu públic potencial. El vídeo, interceptat per AICS i al que ha tingut accés el citat mitjà, arrenca amb unes inscripcions en àrab que donen pas al grup de gihadistes avançant camp a través. El muntatge es deté en Abu Usama Al Andalusi, que oculta part del seu rostre amb un passamuntanyes. A més porta una metralladora a l'espatlla.
 

En un moment del vídeo, es veu a l'exveí de Badalona en una acció de guerra disparant a l'aire amb la seva arma i s'intercalen imatges de la seva vida anterior des de les graderies del Camp Nou. Abu Usama Al Andalusi era conegut per les forces de seguretat per ser uns dels aspirants a fer la gihad i estava vigilat per intentar evitar que es desplacés a zones de conflicte. Entorn de 200 persones ho han aconseguit des d'Espanya els últims anys, segons dades del Ministeri de l'Interior. Una xifra considerable però molt per sota de la que registren altres països de l'entorn com França o Bèlgica, tots dos per sobre del miler de nacionals desplaçats.


Comentaris

envia el comentari