Ordenen identificar els CDRs que van tallar la N-240 per una «temptativa d'homicidi»

Dos agents dels Mossos van impactar contra una barricada a Borges Blanques a les 5.20 del matí del dia 21-D | Un sindicat dels Mossos ho ha denunciat per «temptativa d'homicidi»

Imatge d'un dels talls de carretera dels CDRs a Catalunya el dia 21 de desembre. No el tall de Borges Blanques.
Imatge d'un dels talls de carretera dels CDRs a Catalunya el dia 21 de desembre. No el tall de Borges Blanques. | CatalunyaDiari.cat

El jutjat número 4 de Lleida ha ordenat identificar als membres del CDR que van participar en un tall de carretera a les Borges Blanques, a la comarca de les Garrigues, el passat 21 de desembre, el dia que els CDRs havien convocat diverses accions sorpresa arreu del país amb intenció d’aturar el Consell de Ministres que es feia aquell dia a la ciutat de Barcelona. El magistrat ho ha ordenat arran d’una denúncia presentada pel sindicat de Mossos USPAC per l’accident que dos agents de la comissaria de Montblanc van patir anant a treballar, és a dir, amb el seu cotxe particular direcció a la comissaria per arrencar el torn de les sis del matí.

Dos agents de baixa després d'impactar contra una barricada a l'N-240

Els dos agents, a l’altura de Borges Blanques, a l'N-240, van topar contra una barricada feta de pneumàtics quedant els dos ferits lleus, amb esquinços de coll per fuetada per culpa de l’impacte. Els dos agents van ser visitats d’urgència al CAP de Borges Blanques i després traslladats a la mútua Asepeyo de Lleida, on van ser visitats. Els dos agents estan de baixa i segons les informacions mèdiques, ho estaran durant uns dos mesos.

Quan al lloc dels fets va arribar una patrulla de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra per atendre als seus companys, els agents van trobar les rodes creuades al mig de la carretera nacional, tallant el trànsit, i també més rodes i un pot de gasolina al voral. L’accident va ser quan faltaven 40 minuts per les sis del matí, encara de nit, un fet que va impossibilitar als agents veure els pneumàtics fins que hi van ser a sobre. El vehicle dels agents va patir danys en impactar contra les rodes.

Els Mossos volen imputar als autors del tall de carretera una «temptativa d'homicidi»

El mateix dia 12 de desembre els serveis jurídics del sindicat USPAC va presentar una denúncia pels fets en nom dels dos agents i contra els membres del CDR que van tallar la carretera. Pel sindicat, i segons la denúncia a la qual ha tingut accés CatalunyaDiari, aquest fet és un possible delicte de temptativa d'homicidi. El text argumenta que «única i exclusivament» les rodes tenien intenció de causar un accident i que existeix un component «dolós» en la col·locació de les rodes a la carretera. La denúncia també detalla que hi podia haver intenció de fer mal i també de causar víctimes mortals, per això que eleven el possible delicte a aquesta temptativa d'homicidi.

En el text de la denúncia es demana al jutge que interrogui als dos agents i que es demani als Mossos totes les investigacions fetes per l’accident de trànsit i també del tall de trànsit a l'N-240 la matinada del 21 de desembre per tal de poder identificar als autors de la barricada i que puguin ser imputats. El jutge n’ha acordat aquesta identificació, que ara serà sol·licitada als Mossos. Quan la policia catalana els hagi identificat, haurà de ser el jutge qui els interrogui i decidir si segueix amb la causa per aquesta temptativa d’homicidi o ho rebaixa a un delicte contra la seguretat del trànsit.

No hi ha agents hospitalitzats per cap altre accident amb barricades

Aquest cas de Borges Blanques, segons han explicat els Mossos d’Esquadra, és l’únic cas on agents policials van resultar ferits per culpa de les barricades del CDR en els talls de carretera del 21 de desembre i no hi ha cap agent ferit greu o hospitalitzats des d’aquell dia tal com han confirmat algunes informacions periodístiques que des del cos s’han desmentit.


Comentaris

envia el comentari