Ikea retira del mercat un dels seus mobles després de descobrir mancances en la seva seguretat

La companyia sueca afirma haver pres aquesta decisió de forma preventiva i demana que els clients retornin el moble
El model de moble retirat per IKEA. | ikea.com

Nova problemàtica amb un moble de la companyia Ikea. La multinacional sueca ha retirat del mercat el pal ELVARLI, que forma part d'un conjunt d'emmagatzematge obert que porta el mateix nom, i la tensió d'ancoratge del qual no és suficient per ser catalogat dins dels estàndards que s'exigeixen de seguretat.

Segons ha explicat Ikea en un comunicat, «el motiu de la retirada del mercat és la insuficient tensió d'un ancoratge subministrat per un proveïdor, que fa difícil o impossible fixar el pal entre el terra i el sostre amb la força necessària per evitar el risc que la prestatgeria pugui desprendre's i caure». Per aquests motius, la companyia sueca ha sol·licitat a tots els clients que hagin comprat aquest model de moble —havien venut 3.800 unitats des de principi d'any— que acudeixin a la seva botiga més propera per procedir a la devolució del producte. Malgrat l'anunci, l'empresa assegura que no ha rebut queixes de consumidors que hagin patit danys i considera molt poc probable el risc d'accidents. Tot i això, Ikea ha adoptat aquesta mesura preventiva.

 

La devolució dels pals ELVARLI es pot efectuar a qualsevol tenda Ikea per al seu total reemborsament, no sent necessari presentar el tiquet o prova de compra per al reingrés dels diners.