ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Publiquen noves imatges d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn a la presó, menjant pastís i parlant de política

En aquest nou material, l'exconseller d'Interior arriba a titllar Pedro Sánchez d'«inútil»
A les imatges publicades ahir es podia veure l'exvicepresident Junqueras durant una classe | ARA

 

El diari 'Ara' va publicar dimecres en exclusiva les primeres imatges de l'exvicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers Joaquim Forn i Raül Romeva al centre penitenciari d'Estremera, on continuen empresonats de forma preventiva per ordres del jutge Pablo Llarena.

 

En aquest primer material fílmic es podia veure Junqueras donant una classe sobre la història de Grècia o escombrant, Romeva escoltant-lo amb molta atenció, i l'excap d'Interior al pati de la presó o escrivint les seves memòries. Ara, 'La Sexta Noticias' ha publicat noves imatges dels exmembres del Govern empresonats, on es pot veure Junqueras menjant una mica de pastís amb Joaquim Forn, o comentant la moció de censura de Pedro Sánchez. 

Un esmorzar amb pastís a la cel·la de Joaquim Forn

En aquestes noves gravacions, l'exvicepresident apareix al costat de Joaquim Forn a la seva cel·la, durant el que sembla ser un esmorzar. A l'escriptori de l'exconseller d'Interior, que en les anteriors imatges vam poder veure ple de llibres i apunts, ara han fet lloc per a un tàper amb pastís, una cervesa sense alcohol, i dos refrescos. A més, també es pot apreciar que en una de les estanteries hi ha pasta de dents i el seu corresponent raspall, paper higiènic i desodorant. 

 

En una de les estanteries de Joaquim Forn es pot apreciar paper higiènic, pasta de dents i un raspall | La Sexta Noticias

 

Junqueras, pessimista sobre la governació de Sánchez

Però el que més crida l'atenció són unes imatges que semblen ser la continuació de les publicades ahir, on es podia veure Oriol Junqueras escombrant. En un moment donat, la persona que grava el vídeo comença a parlar de política amb l'exvicepresident, al qual pregunta si no han «après que amb Rajoy no es pot parlar». «Haureu de palar amb una altra persona», insisteix. 

 

L'exvicepresident, però, es mostra pessimista amb el nou Govern, i assenyala que amb el president socialista tampoc es podrà. «El problema és que amb Sánchez tampoc. Però ja veurem perquè ara veure si Sánchez aguanta la moció, o la retira», diu Junqueras. Naturalment, això indica que les imatges es van gravar abans que la moció s'aprovés al Congrés. 

 

L'exvicepresident creu que amb Sánchez tampoc es podrà parlar | La Sexta Noticias

 

 

Crítiques al PP, i als socialistes

L'exvicepresident assegura que Suïssa no escoltarà el govern espanyol | La Sexta Noticias

 

En un moment donat, Junqueras també confirma que Marta Rovira «Està bé», a Suïssa. «La tracten molt bé. Li han dit que no escoltaran ni al govern espanyol. Que els importa una merda el que diguin aquells». Al pati de la presó, Joaquim Forn critica la corrupció del Partit Popular, i assegura que «mereix confiança zero». Però també carrega contra Pedro Sánchez, sobre qui assegura que «és un inútil».  «És pitjor que Zapatero, que ja té mèrit», insisteix l'exconseller. 

 

En un moment donat, Joaquim Forn pregunta quin és el nom de Pedro Sánchez | La Sexta Noticias