Nacho Vidal en una imatge d'arxiu

Difonen les imatges del ritual del gripau de Nacho Vidal

José Luis Abad va perdre la vida després de consumir una substància tòxica sota la supervisió de l'actor de cinema per a adults

Nacho Vidal està sent investigant per la mort del fotògraf José Luis Abad a la casa que té a Enguera (València). L'actor de cinema per a adults va ser detingut per presumpte homicidi imprudent després de la fatídica mort del retratista, que va patir un infart després d'inhalar el verí tòxic de el gripau.

José Luis Abad consumia la substància sota la supervisió de Vidal, que ja l'havia provat anteriorment i havia mostrat públicament els beneficis que la substància li havia aportat. Vidal actuava de 'guru' en una mena de ritual xamànic que va quedar registrat en un vídeo de 22 minuts guardat al mòbil del propi fotògraf i filmat per la cosina de l'actor.

Les imatges de vídeo de Nacho Vidal en el ritual del gripau

El contingut del vídeo es va donar a conèixer fa una setmana, però ara el cap d'investigació de 'La Sexta', Manu Marlasca, ha tingut accés a l'atestat de la Guàrdia Civil sobre el ritual xamànic, on es recull tot el visionat de el vídeo. 'La Sexta'  també ha tingut accés a algunes imatges d'extrema duresa en què s'observa a Nacho Vidal i al fotògraf en ple ritual. Envoltats d'alguns instruments  de percussió, bols i pipes, es pot veure com l'actor actua de mestre de cerimònies del ritual en qüestió.

Imatges de l'ritual oficiat per Nacho Vidal en el qual va perdre la vida el fotògraf José Luis Abad
Les imatges van ser gravades amb el mòbil del fotògraf. | LaSexta

Als 23 segons d'inhalar la substància que li proporciona Vidal, la víctima comença a trontollar, cau desplomada i comença a convulsionar. Al principi l'actor no s'espanta i continua tocant amb els instruments de percussió, però a partir del primer minut es pot veure com comença a fer maniobres de reanimació i intenta despertar-lo tirant-li aigua en diverses ocasions.

Nacho Vidal, investigat per un presumpte homicidi imprudent

Precisament, Nacho Vidal justifica que aquestes imatges són la mostra de que no va haver-hi omissió de socors. No obstant això, al vídeo es pot veure com els assistents continuen amb el ritual xamànic, fins i tot segueix sonant la percussió. No és fins al minut 22 quan apaguen la gravació i truquen als serveis d'emergències.

Per aquesta raó, l'atestat ha catalogat les maniobres de reanimació com a insuficients. Fins i tot assenyala que el 'guia' de la cerimònia va continuar amb el ritual malgrat l'evident gravetat de la situació.