rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home en un accident de trànsit a l'N-II a l'Empordà

Publiquen imatges dels terroristes de Barcelona i Cambrils fabricant explosius

En les fotografies, es pot veure als atacants mentre preparaven els atemptats del 17-A a Alcanar
Una de les imatges que s'han fet públiques avui, d'Abouyaaqouab Aalla i Hichamy | Cedida CME
 

 

Aquest dilluns han sortit a la llum diverses imatges d'alguns membres de la cèl·lula terrorista que va dur a terme els atemptats del passat 17 d'Agost a Barcelona i Cambrils. En les instantànies, que són força impactants, es pot veure, per exemple, a Abouyaaqouab Aalla i Hichamy fent tasques com la preparació de cinturons explosius, o freqüentant llocs com el mercat de la Boqueria o la Torre Eiffel de París.

 

La filtració d'aquestes imatges s'ha produit després que s'aixequés el secret de sumari sobre una part de la investigació duta a terme fins avui. La causa, que s'ha mantingut en secret gairebé un any, segueix mantenint amagats alguns aspectes, com poden ser aquells relacionats amb entrades i registres, o també amb comunicacions telefòniques.

 

Una de les imatges que s'han fet públiques avui | Cedida CME

 

Però no només han vist la llum aquestes imatges, diversos mitjans han tingut accés a un vídeo que havien realitzat els terroristes dies abans del atemptat, i que els Mossos d'Esquadra van obtenir de la casa d'Alcanar que va saltar pels aires uns dies abans del 17-A, accelerant tot el procés. En ell, clamen coses com que havien estat escollits per «fer plorar sang» als «enemics d'Alá», i altres brutalitats com: «Amb els vostres diners, ens preparem per matar-vos. Cada gram d'aquest ferro entrarà als vostres caps, als dels vostres fills o las de les vostres dones». 

 

Cal recordar que la veritable intenció dels terroristes era dur a terme un atemptat a gran escala, i que pretenien detonar explosius a llocs tan significatius com la Sagrada Família, a una discoteca de gran renom i també al Camp Nou, en el marc del partit FC Barcelona - Betis. Però no només això. Les investigacions també han fet patent que els atacants volien dur a terme un atac simultani a Barcelona i a París -motiu pel qual en algunes imatges es pot veure als terroristes visitant la Torre Eiffel-, de manera que el ressò fos totalment internacional.  

 

Una de les imatges que s'han fet públiques avui | Cedida CME

 

Un turista va estar a punt d'atrapar el terrorista de l'atemptat de Barcelona

Les imatges s'han fet públiques el mateix dia que s'ha sabut que l'atropellament massiu de Barcelona va estar a punt d'evitar-se. I és que, abans que es produiís l'atac, un turista italià va estar a punt d'atrapar el terrorista Younes Abouyaaqoub fins i tot abans que sortís de la furgoneta amb la qual va realitzar els atropellaments a la Rambla de Barcelona. Malgrat tot, finalment no el va poder retenir i l'atacant va poder escapar. 

 

Driss Oukabir va ser a Alcanar i es contradiu la versió inicial del terrorista

També en el dia d'avui, un veí d'Alcanar ha declarat  en el marc de les investigacions sobre l'atemptat de Barcelona i de Cambrils. L'home ha afirmat que el presumpte gihadista que havia llogat la furgoneta utilitzada per a l'atropellament massiu a les Rambles, Driss Oukabir, també freqüentava l'habitatge d'Alcanar on estaven duent a terme totes les tasques prèvies a l'atemptat.

 

Segons han informat fonts presents a la declaració, el testimoni ha confirmat que, en més d'una ocasió, havia vist i saludat amb un «hola i adéu» Driss Oukabir i Younes Abouyaagoub a l'habitatge que va explotar la nit anterior dels atemptats. Arran els fets, tres dels terroristes van morir, i un d'ells era Abdelbaki Es Satty, l'imam de Ripoll, l'home que es creu que va organitzar els atemptats.

 

Una de les imatges que s'han fet públiques avui | Cedida CME

 

Imatge d'Abouyaaqouab Aalla i Hichamy fabricant els cinturons | Cedida CME

 

Imatge d'Abouyaaqouab Aalla i Hichamy fabricant els cinturons | Cedida CME