Publiquen imatges dels terroristes de Barcelona i Cambrils fabricant explosius

En les fotografies, es pot veure als atacants mentre preparaven els atemptats del 17-A a Alcanar

Una de les imatges que s'han fet públiques avui
Una de les imatges que s'han fet públiques avui, d'Abouyaaqouab Aalla i Hichamy | Cedida CME
 

 

Aquest dilluns han sortit a la llum diverses imatges d'alguns membres de la cèl·lula terrorista que va dur a terme els atemptats del passat 17 d'Agost a Barcelona i Cambrils. En les instantànies, que són força impactants, es pot veure, per exemple, a Abouyaaqouab Aalla i Hichamy fent tasques com la preparació de cinturons explosius, o freqüentant llocs com el mercat de la Boqueria o la Torre Eiffel de París.

La filtració d'aquestes imatges s'ha produit després que s'aixequés el secret de sumari sobre una part de la investigació duta a terme fins avui. La causa, que s'ha mantingut en secret gairebé un any, segueix mantenint amagats alguns aspectes, com poden ser aquells relacionats amb entrades i registres, o també amb comunicacions telefòniques.

Una de les imatges que s'han fet públiques avui
Una de les imatges que s'han fet públiques avui | Cedida CME

Però no només han vist la llum aquestes imatges, diversos mitjans han tingut accés a un vídeo que havien realitzat els terroristes dies abans del atemptat, i que els Mossos d'Esquadra van obtenir de la casa d'Alcanar que va saltar pels aires uns dies abans del 17-A, accelerant tot el procés. En ell, clamen coses com que havien estat escollits per «fer plorar sang» als «enemics d'Alá», i altres brutalitats com: «Amb els vostres diners, ens preparem per matar-vos. Cada gram d'aquest ferro entrarà als vostres caps, als dels vostres fills o las de les vostres dones». 

Cal recordar que la veritable intenció dels terroristes era dur a terme un atemptat a gran escala, i que pretenien detonar explosius a llocs tan significatius com la Sagrada Família, a una discoteca de gran renom i també al Camp Nou, en el marc del partit FC Barcelona - Betis. Però no només això. Les investigacions també han fet patent que els atacants volien dur a terme un atac simultani a Barcelona i a París -motiu pel qual en algunes imatges es pot veure als terroristes visitant la Torre Eiffel-, de manera que el ressò fos totalment internacional.  

Una de les imatges que s'han fet públiques avui
Una de les imatges que s'han fet públiques avui | Cedida CME

 

Un turista va estar a punt d'atrapar el terrorista de l'atemptat de Barcelona

Les imatges s'han fet públiques el mateix dia que s'ha sabut que l'atropellament massiu de Barcelona va estar a punt d'evitar-se. I és que, abans que es produiís l'atac, un turista italià va estar a punt d'atrapar el terrorista Younes Abouyaaqoub fins i tot abans que sortís de la furgoneta amb la qual va realitzar els atropellaments a la Rambla de Barcelona. Malgrat tot, finalment no el va poder retenir i l'atacant va poder escapar. 

Driss Oukabir va ser a Alcanar i es contradiu la versió inicial del terrorista

També en el dia d'avui, un veí d'Alcanar ha declarat en el marc de les investigacions sobre l'atemptat de Barcelona i de Cambrils. L'home ha afirmat que el presumpte gihadista que havia llogat la furgoneta utilitzada per a l'atropellament massiu a les Rambles, Driss Oukabir, també freqüentava l'habitatge d'Alcanar on estaven duent a terme totes les tasques prèvies a l'atemptat.

Segons han informat fonts presents a la declaració, el testimoni ha confirmat que, en més d'una ocasió, havia vist i saludat amb un «hola i adéu» Driss Oukabir i Younes Abouyaagoub a l'habitatge que va explotar la nit anterior dels atemptats. Arran els fets, tres dels terroristes van morir, i un d'ells era Abdelbaki Es Satty, l'imam de Ripoll, l'home que es creu que va organitzar els atemptats.

Una de les imatges que s'han fet públiques avui
Una de les imatges que s'han fet públiques avui | Cedida CME

 

Imatge d'Abouyaaqouab Aalla i Hichamy fabricant els cinturons
Imatge d'Abouyaaqouab Aalla i Hichamy fabricant els cinturons | Cedida CME

 

Imatge d'Abouyaaqouab Aalla i Hichamy fabricant els cinturons
Imatge d'Abouyaaqouab Aalla i Hichamy fabricant els cinturons | Cedida CME

 


Comentaris

envia el comentari