IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un nou camió que passa per Itàlia arriba a Catalunya carregat d'immigrants il·legals

El conductor va sortir de l'AP-7 a Girona Sud i es va aturar en sentir sorolls i va trobar cinc immigrants al vehicle

Nou cas d'immigrants que entren al país amagats dins la càrrega d'un camió. Un transportista procedent de França va agafar aquest dilluns a la tarda la sortida de l'autopista a Girona Sud, a Salt, i es va aturar poc després del peatge en sentir sorolls a la càrrega. El camioner, que durant la seva ruta havia fet parada a Ventimiglia, a Itàlia, va avisar ràpidament als treballadors d'Acesa i aquests van donar l'alerta als Mossos d'Esquadra. No és el primer cop que per la Jonquera entren immigrants il·legals. A Ventimiglia és un dels punts, a Itàlia, on els immigrants aprofiten la parada dels camions per pujar-hi i viatjar fins a França o Espanya. Tot i que molts són enxampats quan entren a Catalunya, molts d'ells aconsegueixen seguir el camí i salten, sense ser controlats per la policia, en àrees de serveis o a destí.

Entregats a la Policia Nacional per ser tornats a França

Fins al lloc, s'hi van desplaçar patrulles de seguretat ciutadana i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Quan els efectius hi van arribar i van obrir la càrrega, van localitzar cinc immigrants d'origen sudanès sense documentació i, aparentment, majors d'edat. Els Mossos van alertar la policia espanyola, que és qui té competències en matèria d'estrangeria, i els van traslladar fins a la comissaria que tenen a La Jonquera, a l'Alt Empordà. Un cop allà, la policia espanyola s'encarregarà de retornar-los a França en virtut de l'acord subscrit entre els dos estats.

Des del febrer fins ara, s'han trobat prop d'una setantena de polissons ocults a l'interior de camions. En tots els casos, els combois havien passat per Itàlia durant les seves rutes. El darrer cas va ser a Sils el passat 24 d'abril quan un camioner va trobar nou persones procedents de l'Àfrica subsahariana a l'interior del seu vehicle. Una seixantena de persones s'han pogut interceptar els darrers mesos a la zona de Girona, a la Jonquera i en pobles propers a la frontera amb França. L'Estat té contrastat que la majoria d'entrades d'immigrants sense permís de residència es fa per carretera via França, sigui per la Jonquera o per Hendaia, al País Basc.


Comentaris

envia el comentari