Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La platja del Miracle de Tarragona

Impacte per la troballa en una platja de Catalunya: la policia no sap què dir-ne

Encara hi ha moltes incògnites obertes

En les últimes setmanes, a les platges de Catalunya s'han trobat diverses troballes macabres. L'últim descobriment va ser el passat dimarts 25 de juliol a la platja de Coma-Ruga.

Un banyista va veure el que podria ser el cos d'un home o dona morta, un fet que va alertar a la policia. La incertesa és màxima, encara no se sap què va passar i d'on hauria aparegut el cos. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ja treballen en una investigació conjunta per tal d'aclarir a qui correspon el cos i si hi ha indicis de criminalitat.

Ara, un submarinista ha trobat restes òssies al fons marí de Torredembarra, al Tarragonès. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, la troballa s'ha produït aquest dijous, 27 de juliol, quan una persona que estava bussejant al parc subaquàtic de la zona va veure el fragment i el va treure de l'aigua. Tot i això, la Guàrdia Civil encara no ha confirmat que es tracti d'un os humà.

L'autòpsia determinarà de què es tracta

Segons ha avançat el Diari de Tarragona, suposadament, la troballa correspon a un os d'una persona humana. Actualment, però, està en mans de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Salou, que és l'encarregada de gestionar aquests successos.  

El submarinista estava submergit en les aigües d'una platja de Torredembarra  quan es va topar amb el que semblava un os humà. L'individu el va entregar a la Policia Local de la localitat i aquesta va avisar a la Guàrdia Civil perquè se'n fes càrrec de l'assumpte.

Altres restes trobades al Mediterrani

No és la primera vegada que es fa una troballa d'aquesta manera al litoral català. Fa uns anys es van aparèixer ossos humans a la sorra de la platja de La Pineda. L'estiu de 2022 a Torredembarra, Creixell i Altafulla es van recollir fins a 18 fragments.

És la segona vegada en el mes de juliol que es troben ossos a la Costa Daurada. El dia 12 de juliol, al Port de Tarragona, dos bussejadors van trobar-se amb  una tíbia i peroné humà.

A més d'aquestes troballes, la Costa Daurada també ha sigut protagonista d'altres incidents relacionats amb el mar, com ara l'aparició de tintoreres, el cos d'un nadó sense vida i la mort de diverses persones ofegades.