Imputen un policia espanyol per entrar en un col·legi concertat durant l'1-O

Els fets van tenir lloc a l'escola FEDAC Horta de Barcelona

Les imatges de l'actuació policial de l'1-O a Tarragona
Imatge de l'actuació policial de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

El jutjat número 7 de Barcelona ha imputat un altre agent de la Policia Nacional per entrar en un col·legi concertat durant les càrregues policials de l'1-O. Concretament, s'està investigant el comandant de l'operatiu que va tenir lloc a l'escola FEDAC Horta de Barcelona.

Segons el jutge, «cal preguntar-se per quin motiu es va actuar, es va empènyer i es va sacsejar les persones que es trobaven allà», ja que «l'actuació policial en aquest cas no estava emparada per l'auto del TSJC».

Un centre de propietat privada

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ordenar als cossos de seguretat  «impedir, fins a l'1 d'octubre, la utilització de locals o edificis públics» per la celebració del referèndum. No obstant això, en el cas del FEDAC Horta es tracta d'un centre concertat i la seva propietat és privada, motiu pel qual la Policia Nacional no hi podia intervenir.

Així doncs, aquesta actuació es va fer de manera il·legal. Cal recordar, que en aquesta càrrega policial van resultar ferides quatre persones que es trobaven a la porta de l'escola. Per aquest motiu, el jutge també demana que s'investigui el comandant de l'operatiu per lesions i per accions contra l'autoritat moral per part d'un funcionari públic, un delicte penat amb fins a quatre anys de presó.

Tres agents imputats per l'actuació al CEIP Pau Claris

Aquesta mateixa setmana, el magistrat del jutjat número 7 de Barcelona ja havia imputat a uns altres tres agents de la Policia Nacional per les càrregues de l'1-O, en concret per l'actuació al CEIP Pau Claris de Barcelona. Segons el jutge, aquesta intervenció policial va ser «clarament desproporcionada i inclús perillosa».

Per això, els tres agents estan sent investigats per un delicte de lesions i un altre contra la integritat moral. Un d'ells, precisament, ja estava sent investigat per actuar de forma «indiscriminada i desproporcionada» a l'Escola Mediterrània de la capital catalana.


Comentaris

envia el comentari