Iñaki Urdangarin aconsegueix el segon grau penitenciari a la presó de Brieva

L'exduc de Palma va ingressar fa dos mesos en el centre, per complir la condemna del cas Nóos

Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu
Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu | Cedida

L'exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, hauria obtingut ja el segon grau a la presó avilesa de Brieva, on fa dos mesos que va ingressar per complir la condemna del cas Nóos, segons assegura aquest dijous 'El Confidencial'.

El marit de la infanta Cristina va ingressar a presó el passat 18 de juny amb una condemna de cinc anys i deu mesos. Finalment, s'ha conegut que aquest 17 d'agost Urdangarin va rebré l'aprovació del segon grau i el destí definitiu durant el seu empresonament, que serà també a Brieva.

El segon grau per Iñaki Urdangarin va ser sol·licitada el 9 d'agost per la Junta de Tractament de la presó de Brieva i una setmana després, la Secretaria General d'Institucions Penitenciaries van acabar rectificant el règim d'empresonament del marit de la infanta Cristina. Des d'ara, seguirà en un petit mòdul completament sol, però podrà sol·licitar els seus primers permisos.

Alternativa per tenir permisos abans del previst

Segons sembla, amb aquest segon grau, podria gaudir de diversos permisos després d'haver superat una quarta part de la condemna, és a dir, en 17 mesos i mig, justament el desembre del 2019. Des de llavors, podria realitzar diverses sortides de presó amb un total de 36 dies a l'any.

Però l'exduc de Palma podria considerar sol·licitar una alternativa per tal d'accelerar aquestes sortides de presó i fer-ho aquest mateix nadal. Segons el mitjà citat, es podria sol·licitar la participació en un programa Individual de Tractament, a més d'aplicar-se l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu a les portes del jutjat
Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu a les portes del jutjat | Cedida.

S'estudia utilitzar l'article 100.2 per sortir aquest nadal

Aquest famós article és el principi de flexibilitat, destinat a proporcionar a cada pres una sentència combinable segons cadascun dels graus els quals està en regim de presó. En el cas d'Iñaki Urdangarin en el seu segon grau podria proporcionar l'opció de gaudir d'un estat de llibertat o semillibertat abans de l'estipulat.

Amb aquest article 100.2, el marit de la infanta Cristina intentaria que els primers permisos s'acceptessin abans de la quarta part de la condemna, i per tant, no caldria esperar fins al nadal del 2019 per gaudir d'aquestes sortides de presó.

Però fonts penitenciàries no ho veuen tant clar: «Seria estrany que es concedeixin tan aviat per a un pres en segon grau. Urdangarin solament haurà complert poc més de sis mesos de condemna aquest nadal». A més a més, caldria incloure l'alarma social que suposaria tractes a favor cap a Urdangarin, per tant, és una opció que encara s'està estudiant.


Comentaris

envia el comentari