El Tribunal Suprem condemna Iñaki Urdangarin a cinc anys i deu mesos de presó

La Sala Penal de l'alt tribunal finalment ha confirmat la sentència de presó contra el marit de la infanta Cristina

Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu
Iñaki Urdangarin en una imatge d'arxiu | cedida

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de presó per a l'exduc de Palma, Iñaki Urdangarin. El marit de la infanta Cristina ha estat condemnat a un total de cinc anys i deu mesos de presó, per la seva participació en el mediàtic 'cas Nóos'. D'aquesta forma, Iñaki es convertirà en el primer membre de la Casa Reial espanyola amb una sentència de presó ferma, si bé el Suprem ha rebaixat en cinc mesos la pena que li va imposar l'Audiència de Palma de Mallorca el passat 17 de febrer de 2017. 

Encara pot esquivar l'ingrés a presó

La condemna de cinc anys i deu mesos de presó contra Urdangarin ha estat adoptada de forma unànime pel Tribunal Suprem, i el deixa en mans de l'Audiència balear, que haurà de decidir els pròxims dies la data del seu ingrés a presó. Encara hi ha una possibilitat de salvar-se, i és que, segons 'El Español', el marit de la infanta Cristina pot demanar l'indult, que permetria sol·licitar la suspensió d'execució de la sentència, o presentar un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional. 

Iñaki Urdangarin s'ha convertit en el primer membre de la Casa Reial amb una sentència de presó ferma
Iñaki Urdangarin s'ha convertit en el primer membre de la Casa Reial amb una sentència de presó ferma | Cedida

 

Ara bé, aquest últim òrgan no acostuma a paralitzar el compliment de les condemnes superiors a cinc anys de presó, com és el cas de la que hem conegut avui. Amb tot, l'alt tribunal té pensat notificar la sentència del 'cas Nóos' aquest mateix dimarts, després de més de dos mesos d'elaboració. Recordem que va ser el passat 21 de març quan es va elaborar la vista dels recursos de cassació. 

El Suprem ha fet caure gran part del recurs d'Urdangarin

La decisió arriba després que el Suprem hagi rebutjat gran part del recurs que el marit va presentar, amb excepció del que parla d'un dels delictes de falsedat documental, sobre la qual l'Audiència de Palma assegura que va tenir una contribució essencial.

La resta de delictes, entre els quals els de prevaricació, malversació de fons públics, frau a l'Administració, tràfic d'influències i dos delictes fiscals continuen en peu. Al mateix temps, l'alt tribunal també ha desestimat la demanda del fiscal d'augmentar la pena de presó a deu anys. 


Comentaris

envia el comentari