Iñaki Urdangarin passa la primera nit a la presó

El cunyat del rei Felip VI ocupa el mateix mòdul que es va utilitzar per a l'ingrés de Luis Roldán, exdirector de la Guàrdia Civil

Imagen de archivo de Iñaki Urdangarin.
Imatge d'arxiu d'Iñaki Urdangarin. | EFE

Iñaki Urdangarin ja ha passat la seva primera nit a la presó de dones de Brieva, a Àvila, després que el Tribunal Suprem el condemnes a cinc anys i deu mesos de presó pel cas Nóos. Segons apunten diversos mitjans, el cunyat del rei Felip VI està «tranquil» i plenament «conscient» de la delicada i complicada situació en què es troba. 

Així doncs, el marit de la infanta Cristina ocupa una de les escasses cel·les habilitades per a homes que existeixen en un dels mòduls, el qual estava totalment desocupat fins a l'arribada d'Urdangarin aquest passat dilluns 18 de juny. Els treballadors del centre penitenciari van donar-li una bossa amb estris per a la higiene personal, llençols i roba neta. 

Considerat un pres de segon grau

Alguns mitjans apunten que el més lògic seria que el consideressin com un pres de segon grau, el que significaria que fins passat un any i mig, Iñaki no gaudirà de cap permís. No obstant això, passat aquest període de temps, Urdangarin podrà sortir de la presó fins a un màxim de 36 dies durant tot l'any, tot i que no podrà fer-ho més de set dies seguits. 

A hores d'ara, però, Urdangarin sí que podrà tenir la possibilitat de rebre la visita de quatre familiars, les quals comptaran amb un temps màxim de vint minuts, dues vegades a la setmana o un vis a vis de tres hores durant dues vegades al mes. 

Imagen de archivo de Luis Roldán.
Imatge d'arxiu de Luis Roldán. | Cedida

 

El mateix mòdul que Luis Roldán

D'altra banda, també cal destacar que el cunyat del rei Felip VI ocupa el mateix mòdul independent que es va utilitzar per a l'ingrés de Luis Roldán, l'exdirector general de la Guàrdia Civil, el qual va complir condemna des del 1995 fins al 2005. En aquest sentit, cal recordar que Roldán va ser condemnat a 28 anys de presó per malversació de fons públics, frau fiscal i estada.

Durant la seva estada a la presó, Roldán es queixava contínuament de la soledat que vivia al mòdul i del fred. No obstant això, Urdangarín viurà en unes altres condicions, ja que el mòdul masculí integrat en aquesta presó femenina ha estat totalment condicionat. 

De la mateixa manera que Roldán, Urdangarin només tindrà contacte amb els funcionaris del centre. No obstant això, compta amb una cel·la de 13 metres, un menjador, un gimnàs amb televisió i un pati, on en el seu dia, Roldán no sortia, ja que les preses li tiraven botelles amb orina. 


Comentaris

envia el comentari