Imatge dels Bombers de la Generalitat operant en un incendi declarat a l'Anoia

Es declara un incendi a Catalunya en plena nova onada de calor

Els Bombers de la Generalitat hi treballen amb sis dotacions i l'incendi s'ha declarat a les 7 del matí

L'incendi que s'ha declarat aquest dilluns al matí a Sant Martí de Maçana, a l'Anoia, ha quedat extingit, segons ha informat Bombers de la Generalitat. El foc ha cremat matolls a baixa intensitat i hi han treballat per extingir-lo 7 dotacions del cos. L'avís d'incendi s'ha donat a les 6.41 h del matí.

El foc s'ha produït després que Protecció Civil activés aquest diumenge l'alerta per risc alt o malt alt d'incendi forestal a una trentena de comarques de Catalunya. El país es troba en alerta per una nova onada de calor que afectarà tot el territori i això és quelcom que preocupa els Bombers per operar amb l'incendi de l'Anoia

Risc màxim per incendis a Catalunya

Cal destacar que una trentena de comarques de Catalunya es troben en risc alt o molt alt d’incendi forestal. En la darrera actualització, els Agents Rurals fixen el nivell 3 del Pla Alfa en 70 municipis de 13 comarques amb un perill molt alt o extrem d’incendis, eleven a 35 les comarques al nivell 2 amb un perill alt o molt alt, i en deixen 4 al nivell 1, amb un perill alt o moderat.

En el cas de les zones amb un nivell màxim, el 3, a partir de la mitjanit de diumenge a dilluns implicarà el tancament d’accessos a parcs naturals. Els parcs naturals que en quedaran afectats són el Garraf, el Montsant, el Montmell-Marmellar, els Ports, Montsec d’Ares, Montsec de Rubies i la Baronia de Rialb.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!