YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Desallotgen l’Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat, per un incendi

El foc no ha provocat cap ferit i la documentació no s’ha vist afectada

Un incendi a l'Arxiu Nacional de Catalunya ha obligat a evacuar 60 persones
Un incendi a l'Arxiu Nacional de Catalunya ha obligat a evacuar 60 persones | Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Ensurt a l’Arxiu Nacional de Catalunya per un incendi. Durant el migdia d’aquest dilluns 29 d’octubre, s’ha registrat un incendi a l’Arxiu Nacional de Catalunya, localitzat a Sant Cugat del Vallès, pel qual unes 60 persones han estat evacuades de l’edifici. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, al voltant de les 12.46 hores han rebut un avís per part del personal on se’ls advertia que havien detectat la presència de fum després que l’alarma contra incendis saltés.

Fins a l’Arxiu Nacional de Catalunya s’han desplaçat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, juntament amb diverses dotacions de la Policia Local, de Protecció Civil i del Sistema d’Emergències Mèdiques, SEM, així com l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, per comprovar l'estat de la documentació.

La documentació no s’ha vist afectada

Un cop han arribat, els bombers han procedit a evacuar la seixantena de persones que estaven en aquell moment dins de l’edifici. A continuació, els efectius han procedit a localitzar el focus del fum que, segons han informat, es trobaria en el sistema elèctric situat en el fals sostre del cinquè pis que hauria provocat un petit incendi en cremar-se el recobriment plàstic d’un dels cables. 

A primera hora de la tarda cinc de les dotacions dels Bombers de la Generalitat encara estaven revisant la instal·lació de l’Arxiu Nacional de Catalunya. A més a més, segons han informat tant l’Ajuntament de Sant Cugat com els Bombers, no hi ha hagut cap ferit i la documentació no s’ha vist afectada.

Dos hotels desallotjats per dos incendis

Aquest dilluns al matí han desallotjat un hotel al centre de Barcelona per un incendi que s’ha originat a la façana interior de l’edifici, però no hi ha ferits. Segons han informat, un total de vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat fins al carrer Pelai que ha estat tallat per la Guàrdia Urbana.

Per una altra banda, un altre incendi ha obligat a desallotjar un hotel de Sabadell aquest passat diumenge 28 d’octubre. Segons han informat, diverses unitats dels Bombers de la Generalitat i de la Policia Municipal s’han desplaçat fins a la plaça de Catalunya on les flames s’haurien iniciat en un quadre elèctric de l’edifici i no han provocat ferits ni incidències greus més enllà dels danys materials.


Comentaris

envia el comentari