URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Un foc a la sala dels ascensors obliga a desallotjar els jutjats de Girona

Quatre dotacions dels bombers han aconseguit apagar l’incendi
Un incendi ha afectat la sala dels ascensors dels jutjats de Girona i ha obligat a desallotjar l'edifici | Bombers de la Generalitat

 

Els Bombers han desallotjat els jutjats de Girona aquest dilluns al matí per un foc a la sala dels ascensors que ja ha estat apagat. Segons han informat, han rebut l'avís a les 9.12 hores del matí i han activat quatre dotacions. Un cop sufocat l'incendi, els efectius han ventilat l'edifici durant més d'una hora. La causa sembla un motor cremat i l'evacuació s'ha fet com a mesura preventiva.

 

Incendi a la sala dels ascensors dels jutjats de Girona

Els Bombers han rebut l'avís a les 9.12 hores del matí i, fins a l'edifici dels Jutjats de Girona situats a l'avinguda Ramon Folch, s'hi ha desplaçat quatre dotacions, com a conseqüència, els serveis d'emergències han desallotjat l'edifici com a mesura preventiva.

 

L'incendi, que s'hauria originat a la sala dels ascensors per un motor cremat, s'ha sufocat poca estona després. Tot i això, el foc ha omplert de fum l'interior dels jutjats. Els Bombers han ventilat l'edifici durant més d'una hora. Finalment, cap a dos quarts d'onze del matí, han autoritzat que els treballadors tornin a l'edifici i es reprengui l'activitat. El foc, però, ha obligat a suspendre algun dels judicis que hi havia assenyalat per a primera hora del matí i encara no hi ha dates per dur-los a terme.

 

Els Bombers han desallotjat els Jutjats de Girona per un incendi | CatalunyaDiari.cat

 

 

L'incendi ha obligat a suspendre els judicis programats

No hi ha hagut activitat al jutjat durant les primeres hores del matí. Això ha obligat a suspendre alguns judicis, com el que estava previst que se celebrés contra els cinc acusats de destrossar els «tòtems de la Dignitat» instal·lats a l'exterior de l'edifici Santa Caterina de Girona. És el segon cop que se suspèn, ja que el 25 de febrer, la jutgessa va acordar la suspensió atenent a la petició de l'advocat de l'ANC Josep Viella perquè no havien citat un dels agents de la Policia Municipal que va identificar els sospitosos.

 

Els cinc acusats, quatre dones i un home d'edats compreses entre els 32 i els 59 anys, s'enfronten a pagar, de forma solidària, 305 euros pels desperfectes que van causar. A més d'una multa com a suposats autors d'un delicte lleu de danys. Aquesta multa es calcula, en cas de condemna i ja en sentència, en funció de les possibilitats econòmiques de cadascun.

 

 

Les nou escultures –o tòtems- estaven recobertes amb lones on hi havia els retrats dels consellers destituïts, el que estan a l'estranger i els 'Jordis'. Les van crear un grup de veïns de Lladó (Alt Empordà) per denunciar que hi hagi «presos polítics» i «exiliats» a Catalunya. A Girona, inicialment es van col·locar a la plaça Independència, però just abans de Sant Jordi es van traslladar a la plaça dels Manaies.