Un foc a la sala dels ascensors obliga a desallotjar els jutjats de Girona

Quatre dotacions dels bombers han aconseguit apagar l’incendi

Dotacions dels bombers de la generalitat
Un incendi ha afectat la sala dels ascensors dels jutjats de Girona i ha obligat a desallotjar l'edifici | Bombers de la Generalitat

Els Bombers han desallotjat els jutjats de Girona aquest dilluns al matí per un foc a la sala dels ascensors que ja ha estat apagat. Segons han informat, han rebut l'avís a les 9.12 hores del matí i han activat quatre dotacions. Un cop sufocat l'incendi, els efectius han ventilat l'edifici durant més d'una hora. La causa sembla un motor cremat i l'evacuació s'ha fet com a mesura preventiva.

Incendi a la sala dels ascensors dels jutjats de Girona

Els Bombers han rebut l'avís a les 9.12 hores del matí i, fins a l'edifici dels Jutjats de Girona situats a l'avinguda Ramon Folch, s'hi ha desplaçat quatre dotacions, com a conseqüència, els serveis d'emergències han desallotjat l'edifici com a mesura preventiva.

L'incendi, que s'hauria originat a la sala dels ascensors per un motor cremat, s'ha sufocat poca estona després. Tot i això, el foc ha omplert de fum l'interior dels jutjats. Els Bombers han ventilat l'edifici durant més d'una hora. Finalment, cap a dos quarts d'onze del matí, han autoritzat que els treballadors tornin a l'edifici i es reprengui l'activitat. El foc, però, ha obligat a suspendre algun dels judicis que hi havia assenyalat per a primera hora del matí i encara no hi ha dates per dur-los a terme.

Jutjats de Girona
Els Bombers han desallotjat els Jutjats de Girona per un incendi | CatalunyaDiari.cat

L'incendi ha obligat a suspendre els judicis programats

No hi ha hagut activitat al jutjat durant les primeres hores del matí. Això ha obligat a suspendre alguns judicis, com el que estava previst que se celebrés contra els cinc acusats de destrossar els «tòtems de la Dignitat» instal·lats a l'exterior de l'edifici Santa Caterina de Girona. És el segon cop que se suspèn, ja que el 25 de febrer, la jutgessa va acordar la suspensió atenent a la petició de l'advocat de l'ANC Josep Viella perquè no havien citat un dels agents de la Policia Municipal que va identificar els sospitosos.

Els cinc acusats, quatre dones i un home d'edats compreses entre els 32 i els 59 anys, s'enfronten a pagar, de forma solidària, 305 euros pels desperfectes que van causar. A més d'una multa com a suposats autors d'un delicte lleu de danys. Aquesta multa es calcula, en cas de condemna i ja en sentència, en funció de les possibilitats econòmiques de cadascun.

Les nou escultures –o tòtems- estaven recobertes amb lones on hi havia els retrats dels consellers destituïts, el que estan a l'estranger i els 'Jordis'. Les van crear un grup de veïns de Lladó (Alt Empordà) per denunciar que hi hagi «presos polítics» i «exiliats» a Catalunya. A Girona, inicialment es van col·locar a la plaça Independència, però just abans de Sant Jordi es van traslladar a la plaça dels Manaies.


Comentaris

envia el comentari