Incendi a la zona de Can Cosme

Extingit el gran incendi que ha afectat dos municipis a Catalunya

L'incendi s'ha produït a Santa Maria de Miralles i hi treballen també 7 dotacions aèries dels Bombers

ACTUALITZACIÓ 15/06 a les 20.15 hores

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit l'incendi de Santa Maria de Miralles i Querol. Els últims vehicles dels Bombers de la Generalitat que estaven executant tasques remullant la superfície afectada, comencen a retornar a Parc.

ACTUALITZACIÓ 15/06 a les 17.00 hores

Els Bombers de la Generalitat porten bones notícies en l'incendi forestal. Segons ha informat el cos, el foc ja està estabilitzat i continuen treballant amb 24 dotacions, una de les quals aèria. 

També s'ha informat que en un primer moment s'havia localitzat el foc a Santa Maria de Miralles, a l'Anoia. Ara, Bombers ha explicat que el terme municipal afectat és a Querol, a l'Alt Camp.

NOTÍCIA 15/06 a les 15.25 hores

Arriba l’estiu i malauradament arriben els sempre repudiats incendis. Els Bombers de la Generalitat treballen a hores d’ara en un gran foc que s’ha produït a Santa Maria de Miralles, a l’Anoia. En el pas de les hores, l'incendi s'ha expandit fins al terme municipal de Querol, a l'Alt Camp, a la zona de l'Esblada.

El foc avança de pressa pel terreny i els Bombers han activat diverses dotacions. En concret, s'hi han desplaçat amb 35 dotacions. Set de les que hi treballen són mitjans aeris (MAER).

Segons els mateixos Bombers, les flames s’han iniciat a les 13.20 hores d’aquest dimarts, 15 de juny. El foc s’està ampliant per una zona de vinyes i això en dificulta molt l’extinció. Les flames, així mateix, creixen pel flanc esquerre de la muntanya.

Al punt de les 15.20 hores de la tarda, els Bombers treballen per buscar focus secundaris. Tot i això, continuen focalitzats en apagar el principal punt d’origen de les flames. En primera instància, s’han personat fins el punt del foc amb 23 dotacions. La dimensió de l’incendi, però, ha obligat els Bombers a dur-hi 12 equips més.