Un incendi calcina la casa d'un home de 65 anys desaparegut des de fa dies a Manresa

Els Mossos d'Esquadra no descarten una possible vinculació, tot i que els Bombers no han pogut confirmar si el foc va ser fortuït o intencionat

Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu
Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu | EFE

Un misteriós incendi a la Pujada Roja de Manresa està en boca de tothom a la capital del Bages. El motiu, segons indica el portal 'Regio 7', és que el foc es va declarar a casa d'un home desaparegut, curiosament, ara fa just una setmana. Els Mossos ja havien obert una investigació sobre la desaparició, però ara també hauran de comprovar si la seva absència té alguna relació amb aquest incendi, que es desconeix si va ser fortuït o provocat. 

Va assegurar que anava a casa d'un amic

La desaparició de l'home va tenir lloc dimarts de la setmana passada. Tenia 65 anys, i residia des de feia quinze en aquella casa de dues plantes situada al número 17 del passatge del Forn. Durant molts anys va conviure amb el propietari de l'immoble, que el mes de gener passat va morir. Des de llavors, el desaparegut vivia sol, amb el permís de la filla del propietari. El dia de la seva desaparició va ser vist per últim cop sortint de la casa, al matí. 

«Anava molt mudat. Jo li vaig preguntar on anava tan ben arreglat, i ell només em va dir que a casa d'un amic seu, un tal Enric, que ningú de nosaltres coneix, i que tampoc sabem on viu», ha explicat un veí al mitjà citat. Aquell dia, però, ja no va tornar a casa, i al barri cap altra persona l'ha tornat a veure. És per això que la filla del propietari, Ester Vilajosana, va denunciar la seva desaparició als Mossos. «Aquí al carrer ens coneixem tots, i li tenim afecte, per això estem preocupats pel que li hagi pogut passar», assegura la dona. 

L'home, però, sempre va intentar guardar un cert hermetisme al voltant de la seva vida, i ni tan sols la filla del propietari de l'immoble coneix els seus cognoms. «Tots el coneixem com el Remi, que és l'abreviatiu de Remigio, que és el seu nom», ha explicat Vilajosana. En aquest sentit, la dona ha indicat que «fa quinze anys» que era amic del seu pare. «Quan ell va morir, jo vaig acceptar que continués vivint a la casa, sense cobrar-li cap lloguer. Ell no tenia recursos econòmics», ha indicat. 

Un misteriós incendi deixa descol·locada la policia

Sigui com sigui, els Mossos van posar en marxa una investigació després de la denúncia d'Ester, fins que aquest dilluns al migdia es va produir un inesperat succés. Un incendi va destruir el primer pis de la casa, just on hi havia la part destinada a habitatge. Un veí va avisar els Bombers en observar la fumera negra que sortia de l'edifici, i fins al lloc es van desplaçar quatre dotacions del cos d'emergències, que es van enfrontar a les agressives flamarades. 

Segons han explicat des del cos d'emergències, a l'interior de la casa hi havia moltes deixalles i plàstics, que van alimentar les flames i van dificultar les tasques. Finalment, després de l'extinció, els Bombers no van poder determinar el punt d'origen del foc, ni tampoc la seva causa pels danys causats. Tot i això, els Mossos han confirmat que posaran en relació a la investigació del desaparegut aquest incendi, per veure si estan vinculats. 

Amb tot, hi ha dues hipòtesis obertes: una causa fortuïta, per la gran quantitat de residus, o un fet provocat. Sigui com sigui, la policia continua investigant la desaparició, per esbrinar què li pot haver passat al senyor Remigio. 


Comentaris

envia el comentari