Incendi en una caldera de l'empresa química Clariant, a la Canonja

Els fets es van produir al voltant de les 23.00 hores d'ahir dijous | No hi va haver ferits ni afectacions externes
Els Bombers, en una imatge d'arxiu | Jordi Olària

 

Durant la nit d'ahir dijous, 11 de juliol, un incendi va afectar una caldera d'oli tèrmic de la planta que l'empresa química Clariant té al municipi de la Canonja, al Tarragonès. Els fets, concretament, es van produir al voltant de les onze de la nit i no hi va haver ferits ni afectacions externes. A hores d'ara, l'incident ja està controlat.

 

Segons ha informat la mateixa empresa, es va activar de seguida el pla d'emergència interna i es va comunicar l'incident als serveis d'emergències. Els Bombers de la Generalitat van treballar al lloc dels fets. Clariant ha lamentat els fets a través d'un comunicat i s'ha posat a disposició de les autoritats locals per tal de col·laborar en el que calgui. L'empresa també està investigant les causes de l'incendi.

 

Encara s'investiguen les causes de l'incendi a la planta química de Clariant, a La Canonja

Fonts de l'empresa afectada han explicat que, a hores d'ara, encara s'estan analitzant i es desconeixen les causes de l'incendi que es va produir durant la nit d'aquest dijous a divendres a la planta química. Matisen, de fet, que va ser «el mateix personal intern» qui va extingir el foc just abans de l'arribada dels Serveis d'Emergència i els Bombers per assegurar-se del control total de la situació. «No hi va haver cap afectació exterior ni cap persona ferida, ha estat només un ensurt», han expressat des de l'empresa.

 

Clariant ha valorat l'incendi com un «petit ensurt» sense més afectació que s'ha resolt en qüestió de minuts, en un episodi que no ha anat a més. La proximitat en el temps amb l'incendi de Miasa Logística, també a la zona del Polígon Sud, el passat cap de setmana , ha encès les alarmes, però la ràpida extinció del foc i resolució de l'imprevist ha evitat que es repetís la situació de tensió, por i desinformació que sí que es va produir la nit de dissabte a diumenge a l'entorn del polígon Entrevies tarragoní.

 

També et pot interessar