Dos usuaris mirant les pantalles informatives de la Terminal 2 de l'Aeroport del Prat

Ensurt a l'Aeroport del Prat a causa d'un incendi de canyes a la T2

S'ha activat l'alerta AEROCAT, tot i que l'operativa de l'equipament no s'ha vist afectada

Ensurt aquesta passada matinada a l'Aeroport de Barcelona, a causa d'un incendi. Segons ha informat Protecció Civil, un foc en unes canyes a tocar de la terminal T2 de l'equipament barceloní ha obligat a activar durant dues hores l'alerta del Pla Especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya (AEROCAT).

L'alerta ha començat poc abans d'un quart de cinc de la matinada —avís a les 4.13 hores— després que l'Aeroport del Prat hagi comunicat l'alarma general perquè un incendi que afectava les seves instal·lacions a la T2 estava augmentant d'intensitat. Segons els Bombers, el foc s'ha iniciat a les 3.02 hores.

Les flames es concentraven en una zona de canyes, a tocar del Parc Nou, al terme municipal del Prat de Llobregat, i han obligat a treballar-hi cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues dotacions de suport dels Bombers de l'aeroport.

L'incendi, segons ha explicat l'Aeroport de Barcelona, no ha afectat l'operativa habitual de vols a la T2 i ha pogut ser controlat i extingit amb rapidesa. A les 06.16 hores, dues hores després de l'alerta, Protecció Civil ha desactivat l'AEROCAT.

Més de 3.500 vols programats durant el cap de setmana a l'Aeroport del Prat

Aquest primer cap de setmana d'operació sortida de les vacances d'estiu, entre el 29 de juliol i l'1 d'agost, a l'Aeroport del Prat s'han programat 3.508 vols. Segons dades publicades aquest divendres per Aena, la xifra encara es troba per sota els volums previs a l'esclat de la pandèmia, quan durant el mateix període de 2019 es van registrar 4.019 operacions.

Els dies de més activitat seran el divendres 29 de juliol i el diumenge 31 de juliol, amb 903 i 913 vols, respectivament. Pel que fa al dissabte 30 de juliol, l'Aeroport de Barcelona té programada la sortida i arribada de 794 avions, mentre que el dilluns 1 d'agost n'espera 898.

Pel que fa a les destinacions, un 72% corresponen a vols internacionals, mentre que el 28% restants són nacionals.