Imatge de l'escola Beat Bonaventura Gran de Riudoms.

Incendi en una escola catalana mentre els alumnes eren a classe: uns 450 evacuats

Els Bombers evacuen els infants, professorat i personal del centre educatiu sense que hi hagi cap ferit

Ensurt a l'escola Beat Bonaventura Gran de Riudoms just el dia de la reincorporació escolar. L'incendi d'una fregidora, al punt de les 12.00 hores d'aquest dilluns, ha provocat que els Bombers de la Generalitat haguessin d'evacuar els alumnes i el professorat. 

En l'operatiu, s'han evacuat per prevenció unes 450 persones, entre alumnes, professors i personal del centre educatiu. Segons fonts del cos, cap d'elles ha resultat ferida i el foc no ha suposat cap risc. Després de ventilar les instal·lacions, els estudiants i personal docent han tornat al centre.

450 persones evacuades

Els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb fins a vuit dotacions i, segons expliquen, no consten persones ferides a causa del foc. A les 12.25 hores, el foc ha estat extingit i els alumnes han anat tornant de manera gradual a les aules. 

A hores d'ara la cuina, tancada, està sent ventilada pels Bombers. El menjador, d'altra banda, també ha estat precintat. Els Bombers de la Generalitat continuen treballant, al punt de les 13.10 hores del matí d'aquest dilluns, 9 de gener, en les tasques d'extinció de l'incendi

Setmana d'incendis al Baix Camp

El dijous passat, 5 de gener, els Bombers de la Generalitat van donar per extingit a mitja tarda l'incendi a l'empresa Macresac de la Selva del Camp (Baix Camp) que cremava des de primera hora del matí. El foc no va provocar ferits ni ha tingut una afectació estructural, però va cremar taquilles on els treballadors deixen les pertinences i part del cablejat elèctric. 

Durant les tasques d'extinció, els bombers van tallar el subministrament de les canonades per on passava dissolvent i van buidar les tines on s'emmagatzemava aquest producte.

Un cop apagat el foc, l'empresa es va fer càrrec del canvi de les vàlvules d'aquests conductes. Una dotació del SEM es va traslladar fins al lloc dels fets de forma preventiva i no va haver d'atendre a cap persona.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp