ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Un incendi per curtcircuit al centre de Girona alarma els ciutadans

El foc es va originar al cablejat de sota terra i va sortir a la superfície provocant un gran espetec, guspires i molt fum

Incendi
El curtcircuit va provocar un espetec, guspires, flames i molt de fum   | Twitter

Els ciutadans que passejaven ahir pels carrers del centre de Girona van viure moments alarmants a causa d'un incendi en una línia elèctrica. El foc es va originar a la tarda en un cablejat a sota terra, tot i que després va sortir a la superfície de manera aparatosa, provocant un fort espetec de cables i guspires que van espantar tothom qui es trobava al lloc dels fets. 

L'incident va tenir lloc a l'avinguda de Sant Francesc de la capital gironina, a tocar de la plaça de Catalunya, prop de les sis de la tarda. Immediatament es van activar els serveis d'emergència, tal com informa el 'Diari de Girona'. En concret, s'hi van desplaçar dues dotacions de Bombers, dues patrulles de la Policia Municipal i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

La policia va acordonar la zona i va avisar veïns i comerciants que es confinessin a casa o als seus locals, per megafonia, donat el risc que es propagués el curtcircuit. A més, l'incendi elèctric estava generant, a banda de flames, una quantitat important de fum, que és tòxic. Finalment, un cop extingit l'incendi, es va avisar la companyia elèctrica. La línia va quedar totalment cremada, així com el terra i la vorera.

Hi havia molt públic esperant un concert

Mentre es donaven els fets, els voltants de la zona es van anar omplint de curiosos que havien sentit l'espetec i volien assabentar-se de què estava passant. A més, justament en aquest punt de la ciutat, havia de tenir lloc un dels primers concerts de l'Strenes, que va començar tan bon punt es va extingir l'incendi i es va considerar la zona fora de perill. 

Hi havia molt de públic amb motiu del concert i les casetes on venen begudes estaven plenes, fet que va propiciar que l'incendi alarmés molts ciutadans. Curiosament, entre els presents a la zona, hi havia també Pablo Machín, l'exentrenador del Girona, que travessava la plaça de Catalunya poc després dels fets.

Dos paletes, ferits greus en cedir el sostre d'una nau

Dos paletes van quedar ferits greus després que el sostre de la nau on treballaven cedís. Tot plegat va passar pocs minuts abans de la una del migdia del passat divendres a la Travessera de la Creu de Girona. Els dos treballadors estaven enfilats a una bastida quan la coberta va caure i els va arrossegar.

Un dels treballadors va caure d'una alçada d'entre sis i vuit metres, mentre que l'altre va quedar penjant de la bastida i la runa que estava traient li va caure a sobre. Els Bombers van assegurar l'estructura i van pujar a rescatar-lo. Els dos van ser traslladats a l'Hospital Josep Trueta de Girona.


Comentaris

envia el comentari