Un incendi esfondra una nau d'un magatzem de reciclatge de matalassos a Esparreguera

Els Bombers han enviat fins al lloc, per evitar que es propagui en altres naus, divuit dotacions terrestres

Imatge de l'incendi de la nau de magatzem de matalasos, a Esparraguera.
Imatge de l'incendi de la nau de magatzem de matalasos, a Esparraguera. | CatalunyaDiari.cat

Des de les quatre de la tarda d’aquest diumenge, 8 de juliol, que els Bombers de la Generalitat estan treballant en l’incendi en una nau industrial del carrer del Càntir d’Esparreguera, al polígon industrial del Sud. A l’arribada dels Bombers, el foc estava totalment desenvolupat i afectava la totalitat de l’edifici, que s’ha esfondrat completament. A la nau hi havia ubicada una empresa dedicada al reciclatge de matalassos, on no hi havia persones treballant. L'incendi està totalment desenvolupat i la columna negra de fum és visible des de molta distància. Sortosament, a l'empresa no hi havia persones treballant i ningú ha resultat ferit.

Divuit dotacions dels Bombers, quatre vehicles lleugers i catorze camions, treballen per evitar la propagació de l’incendi a les naus del voltant, que es troben entre el carrer Càntir i el Camí Ral d’aquest municipi del Baix Llobregat. Paral·lelament, fan tasques de vigilància de la zona forestal més propera a la indústria que crema. El foc també ha afectat una zona arbrada però s’ha pogut estabilitzar ràpidament. Des de Protecció Civil s’ha demanat als veïns de la zona que no surtin al carrer per evitar possibles intoxicacions per fum.

Millor no sortir de casa i tancar les finestres

L'Ajuntament d'Esparreguera ha informat a través de les xarxes socials que les tasques d'extinció s'allargaran fins al vespre i ha detallat que el fum no és tòxic. A més, el consistori ha explicat que com a mesura preventiva s'ha creat un perímetre de seguretat.

Bombers de la Generalitat ha recomanat als veïns d'Esparreguera que siguin prop de la columna de l'incendi que evitin respirar el fum. «És millor quedar-se en espais d'interior i tancar les finestres, especialment en el cas de les persones més vulnerables», ha afegit el cos.

Dues dotacions de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) han col·laborat en la vigilància de la zona boscosa i ja s’han retirat. També s’han desplaçat fins el lloc de l’incendi una ambulància preventiva del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), dues dotacions dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local del municipi.


Comentaris

envia el comentari