IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

41 persones moren per un incendi a un hospital de Corea del Sud

Les flames es van expandir i van afectar la residència d'avis del costat del centre hospitalari

El fuego que se veía desde el exterior de hospital
El foc que es veia des de l'exterior de l'hospital | Twitter

L'hospital Sejong situat a Milyang, una ciutat al sud de Corea, es va veure afectat per un incendi que va deixar 41 persones mortes, 9 persones ferides en estat greu i 70 ferides menys greus, segons han informat les autoritats locals. L'incident s'ha produït durant la nit d'aquest dijous, 25 de gener, si ho indiquem amb el sistema horari espanyol.

Es van haver de traslladar moltes persones que es trobaven a l'hospital en aquell moment, sobretot pacients. Quatre centres hospitalaris es van disposar a ajudar a les 111 persones que van ser traslladades. Tanmateix, no van poder salvar la vida de tots els afectats.

Tot va començar a la sala d'emergències

Els Bombers van desplaçar-se ràpidament a l'hospital i van estar tres hores treballant en l'incendi de l'edifici. Van poder apagar el foc, però 41 persones van morir per inhalació de fum. El foc es va iniciar a la sala d'emergències de la primera planta de l'hospital al voltant de les 7.30 hores d'allà, corresponents a les 22.30 h d'aquí.

Así quedaron algunas zonas del hospital tras el fuego
Així van quedar algunes de les zones de l'hospital després de l'incendi | AFP

Una residència d'avis afectada

Les flames es van expandir i van afectar també una residència d'avis que està just al costat del centre hospitalari i on conviuen unes 94 persones. Tothom qui estava allà va poder sortir de l'edifici, per ells mateixos o amb l'ajuda dels serveis mèdics.

La identificació de les víctimes

La gravetat del desastre va comportar una ràpida actuació per part del president de Corea del Sud, Moon Jae-in, qui va convocar una reunió d'emergència per decidir com s'actuaria després d'apagar el foc. A més, va ordenar que s'investigués exhaustivament el que havia passat. La identificació de les víctimes va ser el que va ficar al capdavant de la llista per tal d'evitar confusions entre els familiars afectats.

 

Un segon incident greu

Milà també va ser l'escenari d'un altre incident greu que va posar fi a la vida d'algunes persones i va deixar una xifra considerable de ferits a causa del descarrilament d'un tren, a primera hora del matí.


Comentaris

envia el comentari