Un incendi en un hotel de l'Escala obliga a desallotjar 227 persones

Es tracta del segon succés d'aquest tipus dels darrers dies, després del desallotjament de 400 persones d'un hotel de Lloret de Mar

Els Bombers, en una imatge d'arxiu
Els Bombers, en una imatge d'arxiu | Bombers de la Generalitat

Un total de 227 persones van ser desallotjades a l'Escala, a la comarca de l'Alt Empordà, després de declarar-se un incendi a la bugaderia d'un hotel del municipi. Segons van indicar els Bombers de la Generalitat, l'avís per foc es va rebre a les 22.01 hores de la nit de divendres.

El foc va començar a cremar a l'Hotel Nieves Mar, situat al número 8 del passeig del Mar del municipi empordanès. En concret, les flames es van centrar en una assecadora que tenia roba al seu interior, que va quedar completament calcinada. 

Fins al lloc es van desplaçar un total de set dotacions dels Bombers, que van decidir evacuar de forma preventiva clients i treballadors de les cinc plantes de l'hotel afectat, durant unes dues hores. Afortunadament, no es va haver de lamentar cap ferit, i al voltant de les 00.00 hores, un cop comprovat que l'incendi no s'havia estès a la xarxa bàsica. Després d'això, i de ventilar tot l'edifici, els equips d'emergència van permetre als afectats tornar a les seves habitacions. 

Segon incendi d'una bugaderia a la costa gironina

Curiosament, no es tracta de l'únic succés d'aquest tipus dels darrers dies a la costa gironina. El passat dijous, 9 d'agost, unes 400 persones també van ser desallotjades, per un incendi declarat en una altra bugaderia. En aquell cas, el foc va afectar les instal·lacions d'un hotel situat al Passatge Brau de Lloret de Mar, a la comarca de la Selva, i va afectar la quarta planta de l'edifici. 

Fins al lloc es van desplaçar un total de vuit dotacions dels Bombers, que van aconseguir controlar el foc pocs minuts després de la intervenció, per extingir-lo completament a les 02.43 hores de la matinada. No es va haver de lamentar cap ferit, però es va desallotjar preventivament la tercera i quarta planta de l'hotel, així com dues habitacions de la segona. En aquell cas, cal dir que els afectats no van poder tornar a les seves habitacions immediatament, sinó que van ser reubicats en altres hotels de la zona. 


Comentaris

envia el comentari