S'incendia un pis per una baralla i gairebé provoca una explosió de gas a Barcelona

La guerra entre un okupa i el fill de l'expropietari pel 3r 1a va començar fa 5 anys

Imatge arxiu Mossos d'Esquadra
Els Bombers van ser avisats pels Mossos en sentir olor d'alcohol | Catalunya Diari

Una guerra pel 3r 1a del número 179 del carrer de Sepúlveda de Barcelona podria haver causat greus ferits i morts el passat dissabte, 4 de maig, arran d'una deflagració de gas.

Eren les 21.00 hores quan una trucada alertava els Mossos d'Esquadra del fet que havia estat agredit Eduard, l'inquilí del 3r 1a. La trucada comunicava que li havien extret les claus del pis per la força. A més, traslladava les intencions de cremar el pis de l'ocupant.

Quan van arribar els agents a l'immoble, van notar l'olor d'alguna mena de producte que feia olor d'alcohol. Així, van donar avís als Bombers, que van arribar molt aviat i van poder tirar la porta abaix i apagar les flames. Tanmateix, els policies van arrestar l'okupa pels delictes d'agressió, incendi, resistència als agents i ocupació il·legal. La companyia de gas va tancar el subministrament per seguretat.

La versió de l'okupa

Segons la versió dels fets de l'okupa, de nom Rodion, l'Eduard viu al pis de manera il·legal, ja que el pis pertany a un empresari ucraïnès, Nicolay, el qual hauria contractat l'okupa per tal de fer fora a l'Eduard.

Els Mossos han arrestat els membres de la banda, que operava a Terrassa
Els Mossos van arrestar l'ocupa pels delictes de agressió, incendi i ocupació il·legal | Catalunya Diari

«Aquests pisos es van construir a finals dels anys 90 i el 3r 1a el va comprar el pare de l'Eduard, que es va instal·lar al pis. Però el pare l'hipotecà i el va acabar perdent. És a dir, que la propietat del pis va passar de les mans del pare de l'Eduard a un banc, que el subhasta fa cinc anys. El va comprar Nicolay», argumentava Rodion amb un document del registre de la propietat.

«Nicolay es va enredar en un litigi amb Eduard que dura cinc anys. La setmana passada es va colar un okupa bielorús a la casa. I Nicolay li va donar permís per quedar-se, perquè preferia que hi fos ell abans que l'Eduard. Però Eduard va denunciar l'ocupació del bielorús i els veïns van dir davant els Mossos que Eduard era el propietari i el recentment arribat un ocupa. Els policies van fer fora el bielorús. Va tornar a la càrrega aquest dissabte, va entrar al pis i va amenaçar de cremar-lo. Això és tot», deia Rodion.

La versió de l’Eduard

L'advocat de l'Eduard ha volgut deixar clar que la versió donada per l'altra part no és certa. Explica que l'Eduard ha denunciat a aquest home «per coaccions, per violació del domicili i per agressió». A més, afegia que «li ha tallat la llum i l'aigua» al seu client, que «sí que té un contracte de compravenda del pis», el qual està examinant un jutjat per tal que li doni la raó al seu client.

Així, el dissabte al matí, li van prendre les claus a l'Eduard per la força i va començar l'episodi que va acabar amb un incendi al seu pis per part d'un home bielorús, frustrat pels Bombers i els Mossos.


Comentaris

envia el comentari