Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Mossos d'Esquadra, en un operatiu contra el narcotràfic

Un incendi deixa al descobert un cultiu de marihuana a Catalunya

Un home de 33 anys i nacionalitat espanyola ha estat detingut

Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles
Un incendi deixa al descobert un cultiu de marihuana a Catalunya | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut el passat 17 de desembre al Prat de Llobregat (Baix Llobregat) un home de 33 anys de nacionalitat espanyola com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric. Segons ha informat el cos policial, agents dels Mossos van realitzar escorcolls a tres domicilis del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat després que es produís un incendi en un pis.

En accedir al pis calcinat, els Mossos van descobrir que en una de les habitacions hi havia un cultiu interior de marihuana d'aproximadament 150 plantes en un avançat estat de creixement i en una altra una plantació similar cremada. L'incendi va ser conseqüència de la manipulació i gran tensió de la xarxa elèctrica.

Els autors van fer diversos túnels subterranis

Després de la troballa, els agents van identificar al propietari de la plantació que va ser detingut per un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric. L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Després de la descoberta, els tècnics operaris de la companyia de distribució elèctrica van realitzar la inspecció de la instal·lació i van poder comprovar que es tractava d’una manipulació «molt tècnica i complexa» de la xarxa de subministrament. Segons detalla la nota dels Mossos, s’havien foradat els baixos de l’edifici i l’accés a l’escomesa general del subministrament elèctric. «Cal destacar que per poder fer aquestes modificacions i accessos, els autors van fer diversos túnels subterranis que havien camuflat sota els baixos de l’edifici», apunta la policia catalana.

La inspecció dels operaris de la companyia elèctrica va servir per determinar que hi havia dos domicilis més que presentaven «greus» manipulacions de la xarxa elèctrica. En un d'aquests habitatges es va trobar una segona plantació interior de marihuana d’aproximadament 100 plantes i, en un tercer immoble s’hi va poder ubicar el lloc des d’on els autors accedien als túnels subterranis i que utilitzaven com a magatzem de diferents objectes sostrets com ara patinets elèctrics, bicicletes, eines i material elèctric i aproximadament 100 esqueixos de marihuana.

Les manipulacions de la xarxa elèctrica, causa directa d'incendis

Precisament els Mossos han detallat que les manipulacions de la xarxa elèctrica destinades a cultivar marihuana a l’interior dels habitatges han estat la causa directa de diversos incendis d’habitatges al Prat de Llobregat. La policia té constatat que els traficants cada cop fan més modificacions i amb un component "més perillós", tant a la xarxa de subministrament com a les pròpies estructures dels edificis on cultiven la marihuana.

D'altra banda, la policia ha explicat que dos dies abans de l'incendi, tècnics de la companyia elèctrica van realitzar inspeccions a la xarxa de la zona per garantir la seguretat dels veïns. El pis afectat també formava part del llistat d'habitatges on s'havia de fer la revisió, malgrat que no havia de tenir subministrament d'energia elèctrica.

Fruit de les inspeccions en aquest sector del barri de Sant Cosme es van realitzar un total de 93 desconnexions de xarxes fraudulentes.