ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Un incendi a Roses obliga a tallar la carretera GI-614 i a confinar dues urbanitzacions

Les flames s’han iniciat al voltant de les cinc menys quart de la tarda en una zona coneguda com el Coll del Pení | Segons Agents Rurals, s'investiga la intencionalitat com un dels motius del foc

Imatge de l'incendi forestal.
Imatge de l'incendi forestal. | ADF

Aquest diumenge, 19 d’agost, els Bombers de la Generalitat de Catalunya treballen en l’extinció d’un incendi forestal amb diversos focus que s’ha declarat a les 16:44 hores d’aquesta tarda a una zona coneguda com el Coll de Pení de Roses.

Concretament, es tracta d'un incendi amb 4 focus simultanis, dos dels quals estan més actius. El primer, situat poc després del quilòmetre 1 de la GI-620, i el segon a la cruïlla d'aquesta carretera amb la GI-614. Segons apunta el cos d'Agents Rurals, encarregats d'investigar les causes del foc, aquest incendi podria ser intencionat. Fins ara, els 4 focus afecten a una superfície aproximada de 2,5 ha; 2 ha; 1 ha i 200 m2. 

Imatge dels Bombers treballant al lloc dels fets.
Imatge dels Bombers treballant al lloc dels fets. | Bombers

 

En aquests moments, un total de 40 unitats terrestres i 16 aèries treballen per extingir el foc. Cal destacar que a la zona també hi treballen 3 dotacions de l’ADF i 6 dels Serveis de Coordinació de les ADF. Segons destaca Bombers, a les 19.27 hores, s'han aconseguit establitzar els 4 focus.

A més, el dispositiu d’extinció també està format per diversos membres dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Roses, així com agents rurals, agrupacions de defensa forestal i una ambulància, de forma preventiva per si algú resulta ferit durant les tasques d’extinció de les flames.

Dues urbanitzacions confinades i diversos accessos tallats

A causa del foc que s’ha produït aquesta tarda al Coll de Pení de Roses, els serveis d’emergència han tallat la carretera GI-614 a l’altura del punt quilomètric 2, que va de Roses fins a Cadaqués.

Imatge de la dotació aèrea dels Bombers treballant al lloc dels fets.
Imatge de la dotació aèrea dels Bombers treballant al lloc dels fets. | Bombers

 

També s’han tallat els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Joncols i Cala Montjoi i, segons han destacat els Mossos d’Esquadra s’ha demanat el confinament de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats, a Roses. 

A més, per culpa de foc, la companyia Sarfa s’ha vist obligada a suspendre les línies L3 i L2 que discorren entre les localitats de Roses i Cadaqués, des de les 17:15 hores i fins a nou avís.

Imatge de l'incendi forestal a Gavà.
Imatge de l'incendi forestal a Gavà. | Bombers de la Generalitat

 

Incendi forestal al Baix Llobregat

Aquest diumenge, 19 d’agost, també s’ha produïtun incendi forestal a Gavà, al Baix Llobregat. Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han rebut un avís per foc a les 12.30 hores del migdia. Concretament aquest foc s’ha produït entre el camí de Can Espinós i la carretera BV-2041 al punt quilomètric 19,5. 

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat finalment un total de 12 dotacions terrestres i 2 aèries dels Bombers. Cal destacar que a causa d’aquest incendi s’ha tallat al trànsit la carretera BV-2041, que uneix Gavà i Begues, en ambdós sentits de la marxa.

El cos d’emergències ha actuat ràpidament i han pogut encerclar el foc de tal manera que finalment, cap a les 2.02 hores del migdia, l’han pogut estabilitzar. L’incendi no tenia massa intensitat i, segons han informat els agents rurals, ha cremat gairebé una hectàrea de pi blanc.


Comentaris

envia el comentari