rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Sant Jordi amb el paraigües a la mà, però no plourà tot el dia

Un incendi a Roses obliga a tallar la carretera GI-614 i a confinar dues urbanitzacions

Les flames s’han iniciat al voltant de les cinc menys quart de la tarda en una zona coneguda com el Coll del Pení | Segons Agents Rurals, s'investiga la intencionalitat com un dels motius del foc
Imatge de l'incendi forestal. | ADF

 

Aquest diumenge, 19 d’agost, els Bombers de la Generalitat de Catalunya treballen en l’extinció d’un incendi forestal amb diversos focus que s’ha declarat a les 16:44 hores d’aquesta tarda a una zona coneguda com el Coll de Pení de Roses.

 

Concretament, es tracta d'un incendi amb 4 focus simultanis, dos dels quals estan més actius. El primer, situat poc després del quilòmetre 1 de la GI-620, i el segon a la cruïlla d'aquesta carretera amb la GI-614. Segons apunta el cos d'Agents Rurals, encarregats d'investigar les causes del foc, aquest incendi podria ser intencionat. Fins ara, els 4 focus afecten a una superfície aproximada de 2,5 ha; 2 ha; 1 ha i 200 m2. 

 

Imatge dels Bombers treballant al lloc dels fets. | Bombers

 

En aquests moments, un total de 40 unitats terrestres i 16 aèries treballen per extingir el foc. Cal destacar que a la zona també hi treballen 3 dotacions de l’ADF i 6 dels Serveis de Coordinació de les ADF. Segons destaca Bombers, a les 19.27 hores, s'han aconseguit establitzar els 4 focus.

 

A més, el dispositiu d’extinció també està format per diversos membres dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Roses, així com agents rurals, agrupacions de defensa forestal i una ambulància, de forma preventiva per si algú resulta ferit durant les tasques d’extinció de les flames.

 

Dues urbanitzacions confinades i diversos accessos tallats

A causa del foc que s’ha produït aquesta tarda al Coll de Pení de Roses, els serveis d’emergència han tallat la carretera GI-614 a l’altura del punt quilomètric 2, que va de Roses fins a Cadaqués.

 

Imatge de la dotació aèrea dels Bombers treballant al lloc dels fets. | Bombers

 

També s’han tallat els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Joncols i Cala Montjoi i, segons han destacat els Mossos d’Esquadra s’ha demanat el confinament de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats, a Roses.

 

A més, per culpa de foc, la companyia Sarfa s’ha vist obligada a suspendre les línies L3 i L2 que discorren entre les localitats de Roses i Cadaqués, des de les 17:15 hores i fins a nou avís.

 

Imatge de l'incendi forestal a Gavà. | Bombers de la Generalitat

 

Incendi forestal al Baix Llobregat

Aquest diumenge, 19 d’agost, també s’ha produït un incendi forestal a Gavà, al Baix Llobregat. Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han rebut un avís per foc a les 12.30 hores del migdia. Concretament aquest foc s’ha produït entre el camí de Can Espinós i la carretera BV-2041 al punt quilomètric 19,5.

 

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat finalment un total de 12 dotacions terrestres i 2 aèries dels Bombers. Cal destacar que a causa d’aquest incendi s’ha tallat al trànsit la carretera BV-2041, que uneix Gavà i Begues, en ambdós sentits de la marxa.

 

El cos d’emergències ha actuat ràpidament i han pogut encerclar el foc de tal manera que finalment, cap a les 2.02 hores del migdia, l’han pogut estabilitzar. L’incendi no tenia massa intensitat i, segons han informat els agents rurals, ha cremat gairebé una hectàrea de pi blanc.