Incendi d'una nau industrial a Sant Pere Sallavinera, a l'Anoia

El foc no ha produït ferits i a hores d’ara l’incendi ja està extingit

Imatge de l'incendi de Sant Pere Sallavinera
Imatge de l'incendi de Sant Pere Sallavinera | Twitter
 

Aquesta passada matinada s’ha originat un incendi a l’exterior d’una nau a Sant Pere Sallavinera, on han cremat uns quants bidons amb productes diversos. El foc ha obligat a actuar fins a un total de nou dotacions de Bombers de la Generalitat, tal com ells mateixos han fet públic mitjançant el seu compte oficial de Twitter.

Afortunadament, cap persona ha patit cap tipus de ferida, i a hores d’ara l’incendi ja està extingit. A més, el fet que la nau incendiada estigués envoltada de camps, ha evitat la necessitat de dur a terme cap tipus de desallotjament.

El que sí han hagut de fer els Bombers és demanar als veïns que es confinessin a les cases més properes, com una mesura preventiva per la presència de fum.

Les altes temperatures són un clar factor de risc

És important destacar que, des de fa uns dies, des del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació fan públiques infografies que mostren la previsió del perill d’incendis forestals de la jornada, sobretot en dies d’extrema calor.

 Això vol dir que entrem en una setmana força crítica en aquest aspecte, ja que justament avui arriba al nostre país una onada de calor que pot augmentar la temperatura dels termòmetres fins a 40º en alguns punts del territori. És a dir, que haurem d’extremar al màxim la precaució.

Una persona resulta morta en un incendi originat a Rubí

Una persona va morir durant el migdia del passat dissabte, 28 de juliol, a Rubí, al Vallès Occidental, a causa d'un incendi al seu habitatge de Joan Maragall, número 24. Els Bombers de la Generalitat, així mateix, van rebre l'avís del foc al punt de les 13.24 hores i s'hi van personar ràpidament amb deu dotacions. També s'hi van desplaçar dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local.

L’incendi, finalment, va poder ser extingir a les 14.06 hores, i va cremar totalment el menjador de l’habitatge, mentre que la resta del pis i l’escala comunitària van quedar afectats per fum. Durant les tasques d'extinció i ventilació, els Bombers van haver de confinar en llocs segurs a un menor i quatre adults, tots ells il·lesos.

Els Bombers intervenen un incendi forestal a l’Urgell amb un total de 33 dotacions

El dimarts, 17 de juliol, es va declarar un incendi forestal al terme municipal de Ciutadilla, a la comarca de l'Urgell. Segons van indicar els Bombers de la Generalitat, l'avís es va rebre a les 16.58 hores, i fins al lloc s'havien desplaçat en un primer moment una desena de dotacions terrestres i aèries. Ara bé, la violència de les flames i el seu ràpid avanç va obligar a mobilitzar molts més efectius. 

Cap a les 18.00 hores, un total de 33 dotacions dels Bombers, de les quals 24 terrestres i 9 aèries, estaven treballant per extingir el foc. Al voltant de les 18.35 hores, el foc va restar estabilitzat.


Comentaris

envia el comentari