Un incendi deixa sense subministrament elèctric l'hospital Parc Taulí de Sabadell

No s'han hagut de lamentar ferits ni desallotjar pacients | Les flames han afectat una central de baixa tensió que dóna electricitat a l'hospital

Imatge de la zona on treballen els Bombers, a l'exterior del Parc Taulí de Sabadell.
Imatge de la zona on treballen els Bombers, a l'exterior del Parc Taulí de Sabadell. | Cedida / Ajuntament Sabadell

Un incendi ha deixat sense subministrament elèctric aquesta tarda l'hospital Parc Taulí de Sabadell. Sis dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat des de les quatre de la tarda per apagar les flames que s'han iniciat en una sala de baixa tensió al costat de l'hospital, la que donava subministrament a les instal·lacions de l'hospital. Al voltant de les 21.50 hores, la incidència ha quedat solucionada, i s'ha restablert el subministrament elèctric i d'aigua. 

Segons ha informat l'hospital, l'incendi ha afectat l'estació transformadora del Parc Taulí i s'han vist afectats, a més del subministrament elèctric, l'aigua i els sistemes d'informació. Des del mateix centre s'ha confirmat que cap pacient ha estat en perill, ja que es tracta d'una instal·lació apartada de l'hospital. Els Bombers de la Generalitat també han confirmat que no hi ha cap ferit ni cap persona s'ha hagut de desallotjar.

UCI i quiròfans han funcionat amb normalitat

Efectius del SEM, de l'Ajuntament de Sabadell, d'Endesa i els mateixos Bombers han treballat per poder restablir el servei com més aviat millor. L'UCI i els quiròfans han funcionat amb normalitat perquè reben el subministrament dels sistemes d'emergència propis, tal com han explicat fonts de l'hospital.

Al voltant de les sis de la tarda els Bombers han pogut confinar el foc, evitant que pogués créixer més i avançar. Alguns dels pacients que estaven a l'hospital, com també els seus acompanyants, han vist molt de fum sortint d'aquesta construcció, i tot i que en un primer moment no sabien què passava, més tard personal de l'hospital els ha informat que no hi havia perill per les persones. A les vuit del vespre s'ha pogut extingir l'incendi.

Per prudència, s'ha traslladat alguns pacients de la Unitat de Semicrítics a altres unitats del mateix hospital i s'ha recomanat als usuaris que, en cas d'urgència, s'adrecin als centres mèdics de referència o als hospitals més propers.


Comentaris

envia el comentari