S’incendia un pis a Blanes en impactar un petard contra l’edifici

Les autoritats estan investigant per saber des d’on es va llançar l’artefacte

Cada any es llencen tones de petards per Sant Joan
Cada any es llencen tones de petards per Sant Joan | Arxiu

Aquest diumenge s’ha produït un incendi en un pis de Blanes que ha obligat a desallotjar tot l’edifici. El motiu del foc no ha estat altre que l’impacte d’un petard contra l’habitatge, que es localitza al Passeig del Mar. Els fets han tingut lloc a quarts de dues de la matinada.

Investiguen quin tipus d’artefacte era i des d’on procedia

L’artefacte –que previsiblement era un coet– ha provocat que es trenqués una persiana a causa de la seva gran potència i abast, travessant el vidre i provocant un incendi en el pis d’un matrimoni de 90 anys. Afortunadament, ningú dels dos ha resultat ferit, i, malgrat que el fum s’ha estès ràpidament, tant l’home com la dona han pogut baixar al carrer i sortir il·lesos. Però per precaució, els Serveis d’Emergència han pres la decisió de desallotjar tots els altres veïns.

L’incendi ha estat apagat gràcies a tres dotacions de Bombers que s’han desplaçat fins al lloc dels fets, i que han controlat en poc més d’una hora, aproximadament fins a les tres de la matinada. Ha estat llavors quan el veïnat ha pogut tornar a accedir als seus habitatges.

En aquests moments hi ha una investigació oberta, duta a terme per efectius de la Policia Local i de Protecció Civil, per tal d’esbrinar des d’on han tirat el petard i de quin tipus d’artefacte es tracta. 

Els Serveis d’Emergències han rebut 4.088 trucades i els Bombers han atès 415 incidències durant la passada nit

Al llarg d’aquesta nit, el telèfon d’Emergències de Catalunya no ha parat de sonar. A les 8 del matí, s’havien registrat un total de 4.088 trucades per algun motiu relacionat amb la revetlla de Sant Joan. 

Com és lògic, la majoria de trucades –un total de 1.511– s’han dut a terme des de la comarca del Barcelonès. Les raons principals dels avisos han estat els focs provocats en contenidors i les molèsties produïdes a altres persones de la via pública. Així doncs, el nombre d’incidències han disminuït respecte a l’any passat. Durant el 2015 es van rebre un total de 5.206 trucades, que suposava un 21% que l’any anterior.

Pel que fa als Bombers de la Generalitat, han hagut d’atendre un total de 415 serveis, tan sols en el període que cobreix des de les vuit del vespre fins a les dotze de la nit. Gairebé totes les accions estaven relacionades amb incendis de vegetació urbana, agrícola i forestal –uns 214 en total–, o bé perquè era necessari sufocar incendis de mobiliari urbà i contenidors.


Comentaris

envia el comentari