La rambla de Barcelona, blindada pels Mossos per l'amenaça terrorista

S'han desplegat agents de la BRIMO dels Mossos a la part de dalt de la Rambla i la Guàrdia Urbana fa controls de trànsit per detectar autocars i vehicles grans sospitosos

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana s’han desplegat aquest matí a la rambla de Barcelona, a la part de dalt, a tocar de plaça de Catalunya, per fer efectiu l’increment de vigilància i protecció que es va ordenar ahir des de les prefectures dels dos cossos per poder donar resposta a un eventual atac terrorista contra la ciutat aquest 25 de desembre, dia de Nadal. La policia ha decidit augmentar aquesta prevenció i capacitat de reacció després de tenir coneixement d'una amenaça terrorista, tal com va avançar aquest diumenge al vespre 'CatalunyaDiari'.

Es busca un home de 30 anys de nacionalitat marroquina

Després de l’amenaça rebuda per part dels serveis d’intel·ligència, que els Mossos d’Esquadra han qualificat de credibilitat mitjana, s’ha decidit informar a la policia de la ciutat i activar més unitats d’ordre públic per poder reaccionar a l’atac que, segons les informacions que es tenen, vol fer un terrorista marroquí de 30 anys amb un vehicle gran; una furgoneta o un autocar.

Tres equips de la BRIMO dels Mossos, motoristes dels Guilles i agents de paisà de la Comissaria General d’Informació s’han desplegat de manera molt visible a la cantonada del carrer de Pelai i la Rambla, a plaça de Catalunya. Es preveu que l’operatiu s’allargui durant diversos dies i compta també amb la col·laboració d’agents de l’USP de la Guàrdia Urbana, que fan controls de trànsit a vehicles grans.

Les identificacions i escorcolls, a persones i vehicles, han estat un constant aquest matí en aquesta zona, que és la que segons l’alerta rebuda pels serveis d’intel·ligència és on el terrorista vol atacar. Els agents estan desplegats amb armes llargues i amb les furgonetes impedint que un vehicle pugui entrar a la Rambla i repetir l’atemptat que es va registrar a Barcelona el passat 17 d’agost de 2017. 

Contacte amb empreses d'autocars i de furgonetes

Els Mossos també han incrementat la vigilància a l'exterior de la ciutat i s'han fet gestions policials amb empreses de lloguer de furgonetes i autocars per saber si la persona que estan buscant, un jove de 30 anys de nacionalitat marroquina, s'hi havia posat en contacte. Fins i tot, i segons ha pogut saber 'CatalunyaDiari', demanant que es posin en contacte amb urgència amb els Mossos si els hi roben o intenten robar algun vehicle.

Els serveis d'Informació de la policia catalana, la unitat que lluita contra el terrorisme, han activat els seus agents per intentar localitzar a Catalunya aquest home, Lmid Brahim. Ara per ara, segons fonts de la intel·ligència espanyola, aquest individu no es troba a l'Estat espanyol, tot i que hi havia estat en diverses ciutats del sud de la península els darrers anys.


Comentaris

envia el comentari