IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Indemnitzen un nen per una negligència que l'obliga a evacuar en una bossa per tota la vida a Barcelona

La seva família rebrà gairebé 1,2 milions d'euros perquè el jutge considera que, amb les «mesures necessàries», no hagués estat necessari extirpar-li el còlon, i part del recte i de l'intestí prim

Imatge de l'Hospital de Nens
Imatge de l'Hospital de Nens | arxiu

 

L'Audiència de Barcelona ha condemnat l'Hospital de Nens de Barcelona a indemnitzar amb gairebé 1.200.000 euros la família d'un nen a qui van extirpar el còlon i el recte després de patir una infecció intestinal. Es tracta d'una xifra sis vegades superior a la que constava en la sentència d'un tribunal de primera instància, amb la qual els pares no estaven d'acord i van decidir recórrer. 

El menor, de tan sols 2 anys, va acudir l'estiu de l'any 2006 a centre mèdic per un estrenyiment que feia dos mesos que li durava. Allà li van programar diferents proves mèdiques per al dia 6 d'octubre d'aquell any, a la Clínica Corachan, on va ser derivat. No obstant això, un dia abans de les proves el seu estat va empitjorar, i va ser traslladat a l'Hospital de Sant Pau on, segons el jutge, va ingressar «en un estat general definit com a catastròfic». 

Li van extirpar el còlon i part de l'intestí prim i del recte

En concret, el petit va haver de ser intervingut d'urgència per un xoc sèptic causat per un «megacòlon tòxic». Finalment, li van haver d'extirpar el còlon, una part de l'intestí prim i part del recte, i és per això que ara el menor està obligat a evacuar en una bossa a través d'una obertura practicada a l'abdomen. En la sentència del recurs, que els pares van presentar a l'Audiència de Barcelona, es considera provat que hi va haver una negligència mèdica, i que el menor no va ser «degudament atès». 

A més, el magistrat considera que el petit patia una gran dilatació del còlon per l'acumulació de la femta, i que «no es van adoptar les mesures necessàries perquè fes una evacuació efectiva». «Els facultatius haurien d'haver desimpactat el nen, per eliminar o reduir la pressió a què estava sotmès el còlon», es pot llegir. 

Una xifra sis vegades superior a la fixada en un primer moment

La indemnització dictada pel jutge de l'Audiència de Barcelona s'eleva a un total d'1.170.000 euros, més els interessos. Una xifra notablement superior a la que va fixar inicialment el jutjat de primera instància, 225.000 euros. La indemnització inclou, a més, 234.050 euros per a la mare del nen, pel fet d'haver abandonat la feina, on tenia un contracte indefinit, per poder cuidar de la seva criatura i portar-la a les consecutives visites mèdiques a què està sotmès. 


Comentaris

envia el comentari