rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Indemnitzen la família de la dona que va morir per un mal diagnòstic a Astúries

Els primers metges que van atendre la dona van fallar estrepitosament en els seus diagnòstics
Imatge d'arxiu d'una ambulància | Cedida

 

Tragèdia i consternació a Astúries per un succés que encara ressona. El Servei de Salut del Principat d'Astúries haurà d'indemnitzar als tres fills d'una dona morta el juny de 2013, després que els metges fallessin estrepitosament en el seu diagnòstic. El Tribunal Superior de Justícia d'Astúries, en aquest sentit, ha emès la condemna contra el personal sanitari de Llano Ponte.

 

«Jo sempre dic que la meva mare no va morir, se la van carregar els metges a causa de no fer-li proves», va assegurar la filla de la dona mentre relatava que «notava la part esquerra una mica massa inflada» i, per aquest motiu, van optar per acudir a urgències. 

 

La dona, de 71 anys, va ser atesa mig any abans de partir. Malgrat acudir en fins a tres ocasions a l'hospital i tenir dos especialistes diferents, els metges van al·legar que es tractava d'una incontinència urinària.

 

Indignació familiar per l'actuació mèdica

«Van fer el que els va donar la gana», va lamentar la filla de la víctima. «El primer ni la va mirar, ni la va explorar. Va donar-li només un tractament per la bufeta. El segon, en canvi, la va palpar però només va prescriure-li una altra medicació». 

 

Va ser un tercer metge el qui va creure que es podria tractar de quelcom més que un problema de la bufeta i va canviar radicalment el discurs mèdic. «Quan la va veure, la va derivar a l'Hospital Sant Agustín», relata la filla.

 

L'especialista, doncs, va acabar detectant el càncer d'ovaris que, posteriorment, posaria fi a la vida de la dona i que els altres metges no van poder detectar.  

 

Així mateix, diversos metges expliquen que aquest tipus de càncer «és difícil de detectar», ja que «en molts casos és una troballa ocasional».