De pel·lícula. La Policia Nacional ha fet una indignant troballa en diversos establiments de menjar ràpid de Catalunya. Més concretament, en diversos Kebabs de l'àrea metropolitana de Barcelona i la comarca d'Osona. Ara, el descobriment que ha fet la Policia Nacional podria canviar la noció que alguns tenen sobre aquests restaurants.
La Policia Nacional ha alliberat una vintena de víctimes d'explotació laboral que treballaven a sis locals de menjar ràpid. Alhora, ha detingut quatre persones per un presumpte delicte contra el dret dels treballadors i un contra el dret dels ciutadans estrangers. Les víctimes treballaven en condicions de semiesclavitud.
Treballaven de franc i sense descans
Entre els arrestats hi ha el propietari dels establiments inspeccionats, ubicats a Mollet del Vallès, Martorelles, Parets del Vallès, Mataró i Torelló. Quatre de les víctimes es trobaven en situació irregular. Les condicions en les quals es trobaven els treballadors eren totalment inhumanes.
Totes elles treballaven sense descans i sense rebre cap contraprestació econòmica, sota l'amenaça de ser expulsades de l'Estat. Vivien als negocis, en condicions higièniques i sanitàries nul·les i envoltades de material perillós. En una imatge de la Policia Nacional es pot observar en quines condicions vivien.
La investigació
La Policia Nacional va iniciar la investigació el mes de gener passat després de tenir constància de l'existència de diversos locals de menjar ràpid, especialment tipus Kebab, on el seu amo estaria presumptament explotant laboralment els seus empleats.
Un cop es van corroborar aquests fets, es va realitzar un operatiu policial a finals del mes de març, en què es van inspeccionar simultàniament un total de sis establiments, detenint tres dels responsables i el propietari dels mateixos i identificant a 20 treballadors, tots víctimes.
Els detinguts, en llibertat
Tant el presumpte explotador com les víctimes eren de la mateixa nacionalitat. L'amo dels establiments s'aprofitava de la situació de necessitat i vulnerabilitat dels mateixos, en no tenir cap documentació legal a Espanya. Cap d'ells estava donat d'alta a la Seguretat Social, disposava de contracte laboral, ni rebia cap mena de contraprestació econòmica pel seu treball.
Finalment, els detinguts van passar a disposició judicial del jutjat d'instrucció de guàrdia de Mollet del Vallès, i van quedar en llibertat després de declarar.