La infanta Cristina reclama 900.000 euros del cas 'Nóos' a l'Audiència de Palma

La germana del rei Felip demana que li paguin la diferència entre la fiança que va dipositar i la multa a la qual va ser condemnada

La infanta Cristina ha estat absolta en la sentència del cas Nóos
La infanta Cristina reclama 900.000 euros a l'Audiència de Palma | Cedida

La infanta Cristina ha reclamat a l'Audiència de Palma que li torni els 899.988,58 euros que es corresponen a la diferència entre la fiança que va pagar en el seu moment pel cas 'Nóos' i la multa a la qual va ser condemnada a pagar per un valor de 136.950 euros.

Segons ha revelat 'El Periódico', la germana del rei Felip VL ha realitzat aquesta petició per escrit a l'Audiència de Palma ara que el seu marit Iñaki Urdangarín es troba des de fa diversos dies complint condemna a la presó de Brieva i que s'ha dictat la sentència definitiva del cas.

En aquesta sentència, els magistrats de la Sala Penal del Tribunal Suprem van confirmar la responsabilitat a títol lucratiu de la infanta Cristina en el cas 'Nóos'. No obstant això, van eliminar la responsabilitat civil dels delictes contra la Hisenda Pública i van reduir els 265.088 euros de multa que tenia fixada l'Audiència de Palma fins als 136.950 euros.

Una «quantitat sobrant consignada»

Tot i això, s'ha de destacar que aquests 128.000 euros que s'han rebaixat hauran de ser abonats per Iñaki Urdangarin, ja que el matrimoni ha de pagar la indemnització de forma conjunta i solidàriament.

Per un altre costat, també cal recordar que els magistrats del Suprem van determinar que la filla dels reis emèrits va guanyar diners amb les activitats del seu marit, tot i que no va incórrer en els delictes pels quals ha estat condemnat, motiu pel qual entenien que la seva responsabilitat civil a títol lucratiu només abastava els delictes d'enriquiment.

La infanta Cristina por las calles de Ginebra tras el ingreso en prisión de Urdangarín
La infanta Cristina pels carrers de Ginebra després de l'entrada a presó d'Urdangarin | CatalunyaDiari.cat

 

Durant la fase d'instrucció del cas, la infanta Cristina va dipositar com a fiança un total d'1.036.938,58 euros, dels quals ara reclama la «quantitat sobrant consignada» una vegada que la sentència ha estat confirmada i la seva procuradora ha presentat l'escrit a l'Audiència.

Visita per primera vegada el seu marit a la presó

La reclamació de la infanta Cristina ha tingut lloc dos dies després que sortís a la llum la primera visita que li havia fet al seu marit a la presó de Brieva, a Àvila, passant inadvertida i sense ser vista per cap dels periodistes que durant dies han estat a les portes de la presó esperant la seva possible arribada.

Una visita que s'hauria produït el passat diumenge 24 de juny, el mateix dia de la celebració de la graduació del seu fill Pablo Nicolás. Tot i les circumstàncies, la família va decidir continuar amb la celebració i es van reunir a l'hotel Four Seasons de la ciutat suïssa, fins on es van traslladar la infanta Elena, la seva cosina Alèxia de Grècia i la mare i germana d'Iñaki; Claire Liebaert i Ana Urdangarin.


Comentaris

envia el comentari