Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una mà sostenint un mòbil

La 'influencer' que negava la pandèmia i anava a festes mor de coronavirus als 27 anys

La jove promovia els comportaments irresponsables entre els seus seguidors a les xarxes socials

Una mà sostenint un mòbil
Més d'un 'influencer' ha tingut problemes amb la Covid-19   | Pixabay

Avui dia encara són molts els que neguen l'existència de la Covid-19 i l'atribueixen a una teoria conspirativa que tindria a veure amb el 5G o les grans potències empresarials i polítiques.

Una d'aquestes persones precisament era Ygona Moura. Aquesta 'influencer' brasilera, que no creia en l'existència de la pandèmia, ha mort per coronavirus després de dues setmanes lluitant contra la malaltia.

Tot i que Ygona Moura no deixava d'animar a la població a què participés en festes clandestines i negava l'existència d'aquest virus tan contagiós, finalment ha perdut la vida per culpa d'ell.

La brasilera va començar a notar els primers símptomes a mitjans de gener. El dia 16 va haver de ser ingressada en un hospital de Sao Paulo. Lluny de millorar el seu estat, cada vegada va anar empitjorant més fins que va requerir ajuda d'un respirador mecànic per poder mantenir-se amb vida, segons el diari 'Clarín'.

Durant els primers dies d'hospitalització, la 'influencer' brasilera va explicar als seus seguidors a les xarxes socials la seva situació. «Estic malament, gent. Vaig tenir una crisi molt gran per falta d'aire. Ho estic passant molt malament», va escriure.

Quan la pacient va ser traslladada a la Unitat de Cures Intensives, UCI, per ser intubada en coma induït, els seus familiars van ser els encarregats de donar les notícies sobre el seu estat de salut a través del seu compte d'Instagram, on compta amb més de 100.000 seguidors.

La veritat és que Ygona Moura va ser un dels personatges públics més criticats per la seva posició negacionista que fa a la Covid-19. De fet, la jove no tenia cap inconvenient a compartir imatges de les festes clandestines a les quals acudia sense prendre les precaucions necessàries i incentivant a què altres se sumessin a la seva actitud irresponsable. «Nois, nit d'èxit i de multitud. Vaig anar a una festa i em van pagar bé per això», compartia a Instagram.

Els seus familiars van lamentar les crítiques i, a través de les xarxes socials, van demanar una mica d'empatia per a la jove que ha perdut la vida per una malaltia que negava.

Una situació similar

El cas de Moura no és l'únic que ha tingut aquest tràgic final. Un altre 'influencer' negacionista, aquest cop ucraïnès, va córrer aquesta mateixa mala sort. Dmitry Stuzhuk, de 34 anys, moria el passat mes d'octubre a causa del coronavirus de què tant havia negat la seva existència.

Després de tornar d'un viatge a Turquia, l'ucraïnès va començar a sentir-se malament i una prova va revelar que s'havia contagiat d'aquest virus. «Com tots sabeu per les històries, tinc coronavirus. Vull advertir-los una mica de manera convincent: vaig pensar que no existia la Covid-19 i que tot era relatiu... Fins que vaig emmalaltir», va escriure Stuzhuk a les seves xarxes socials al costat d'una imatge on se'l veia ingressat amb una màscara d'oxigen.

«Em vaig despertar a mitja nit perquè tenia el coll inflat i em costava respirar. També sentia forts dolors a l'estómac», va afegir. Després de confessar que havia passat més d'una setmana hospitalitzat, l'home va comunicar als seus seguidors que s'estava recuperant a casa amb la seva família.

«A casa, com es diu, les parets curen», va afirmar en les xarxes. «La meva condició és estable», va afegir. Tot i que la situació d'aquest 'influencer' ucraïnès semblava estar millorant, dies més tard va haver de ser de nou ingressat en un hospital, on va acabar perdent la vida. 

«Dima ja no és amb nosaltres. El seu cor no ho va suportar», va anunciar la seva exparella a través de les xarxes socials, que també tenia pensaments similars als de Stuzhuk. De fet, va mantenir la seva postura pel que fa al coronavirus i va contestar a les crítiques assegurant que la Covid-19 «no és una malaltia perillosa per als que estan completament sans». Segons les seves declaracions, l'ucraïnès tenia problemes cardiovasculars i les complicacions van arribar a causa de l'estat del seu cor.

«Em vas ensenyar molt. T'estaré agraïda durant la resta de la meva vida pels nostres tres bonics fills, per tota la inavaluable experiència compartida i per la dona en la qual em vaig convertir estant amb tu», va escriure la dona per donar-li el seu últim adeu al seu perfil d'Instagram.