YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un informe mèdic descarta que la menuda Nadia patís una malaltia terminal

«No se’n desprèn res que faci sospitar d’un risc mortal imminent», assegura un informe forense presentat durant el judici que se celebra a l’Audiència de Lleida

Els pares de la Nadia, citats a declarar
Els pares de la Nadia, en una imatge d'arxiu| Cedida

Nou capítol del controvertit cas Nadia. Amb el pare de la menuda empresonat des de fa pràcticament dos anys acusat d’un delicte d’estafa, ara un informe mèdic  sembla encestar el cop definitiu als pares de la menor —que van assegurar que la petita patia una malaltia de caràcter terminal— descartant tot allò que van explicar els seus pares durant anys.

«No se’n desprèn res que faci sospitar d’un risc mortal imminent», assegura un informe forense presentat durant la primera sessió del judici que se celebra a l’Audiència de Lleida.

Nadia pateix una malaltia minoritària

És un altre dels punts que apuntala l’estudi forense. Aquest, que inicialment ja descarta la malaltia terminal que Fernando Blanco i Margarita Garau deien que tenia la menuda, també explica que Nadia pateix tricotiodistrofia. Una malaltia de tipus minoritari i que, de moment, encara no compta amb un tipus de tractament específic.

Nadia i el seu pare, en una imatge d'arxiu.
Nadia i el seu pare, en una imatge d'arxiu. | Arxiu

 

La menor, de fet, tenia només 5 anys quan va començar a aparèixer a la televisió. L’any 2010, de fet, el país va començar a conèixer la situació de la menuda, després que els seus pares la portessin en diferents programes de televisió. Els metges, però, en descarten ara una malaltia terminal, explicant que aquesta pateix hiperactivitat i una sèrie d’alteracions que no fan témer per la seva vida.

L’informe dubta sobre el tractament als EUA

Era un dels punts claus de la defensa de Blanco, ja que aquest assegurava que la salut de la seva filla passava per rebre un tractament experimental al Estats Units. Els forenses que han dut a terme la pràctica, però, han posat en dubte l'existència del tractament de modificació genètica que Fernando Blanco assegurava que la seva filla havia rebut als Estats Units.

«No trobem cap evidència científica que certifiqui que els centres citats existeixin», clou la nota mèdica. Blanco, d'altra banda, va explicar fa unes setmanes durant el judici que no recordava on havien operat la seva filla


Comentaris

envia el comentari