IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El jutge demana que s'elabori un informe sobre l'estat mental de Jordi Magentí per avaluar si és imputable

L'informe ha de determinar si té algun trastorn de personalitat, entre d'altres coses

Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos.
Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos. | CatalunyaDiari.cat

Les investigacions pel Crim de Susqueda continuen. Fa unes setmanes les acusacions van atribuir delictes per dos assassinats i tinença il·lícita d’armes a Jordi Magentí, però ara el jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners ha ordenat que dos forenses, nomenats per l’Institut de Medicina Legal, elaborin un informe sobre les patologies mentals del sospitós.

D’aquesta forma, i amb els resultats que s’obtinguin, el jutge vol determinar fins a quin punt Jordi Magentí és imputable penalment, tenint en compte el seu estat mental per saber en quina situació es trobava en el moment de cometre els assassinats.

Un informe ha de determinar si té algun trastorn de personalitat

El jutge encarregat del seu cas, Javier Burgos, ha demanat realitzar un estudi de l'estat mental de Magentí, a més, a petició de la defensa, ha sol·licitat que un dels dos forenses que faci l'informe sigui un dels que ja va avaluar la seva imputabilitat quan va assassinar la seva dona, fa uns anys.

Per tal d'arribar a aquest resultat final, el jutge ha demanat que es revisi el seu historial mèdic, psicològic i psiquiàtric, també que els dos forenses facin les visites necessàries a Magentí a la presó. D'aquesta forma han d'avaluar el seu estat mental en el moment del crim així com el d'ara.

Magentí, entrant a casa seva
Magentí, entrant a casa seva | CatalunyaDiari.cat

 

El principal fet que s'avaluarà és si l'acusat té algun tipus de trastorn de personalitat tipus clúster, a més també, que es determini, segons el seu estat, quines afectacions pot tenir això en les seves funcions i les seves formes de reaccionar en diferents situacions. Tot això és a causa del fet que Magentí va cometre un crim, aparentment, sense mòbil i com a conseqüència d'un atac d'ira.

El jutge demana a la dona de Magentí que acudeixi a declarar

Una altra de los coses que es tindran en compte en el cas del doble assassinat de Susqueda és la declaració de la dona de l’acusat. El jutge l’ha sol·licitat i ha establert ja un termini en el qual la dona ha de desplaçar-se fins Catalunya ja que, ara mateix es troba a Colombia.

Nancy y su marido, el presunto asesino del pantano Jordi Magentí
Jordi Magentí amb la seva dona   | Xarxes Socials

 

La seva declaració es considera de vital importància pel cas tenint en compte que el dia després de que es produís el crim, ella va acompanyar la seva parella fins el lloc on suposadament tot va passar, sense tenir-ne coneixement, i allà ell la va deixar sola una estona per intentar amagar les proves dels assassinats.

El jutge ha demanat també que la seva declaració quedi registrada, d’aquesta forma podria servir com a testifical preconstituida i reproduir-se el dia del judici en cas de que la dona de Magentí no acudís a la cita. D’altra banda, també s’ha sol·licitat que la filla de la dona sigui interrogada, ja que es creu que la seva mare pot haver-li donat informació important.


Comentaris

envia el comentari