URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Ingressa a presó un fisioterapeuta per abusar sexualment de les seves pacients

Els Mossos l'han detingut per segona vegada per haver-se aprofitat de dones amb mals

Els Mossos d'Esquadra han detingut un fisioterapeuta per segona vegada per presumptes abusos sexuals a les seves pacients. L’home, de 44 anys i nacionalitat espanyola, tenia una consulta particular al seu domicili de Sant Cugat del Vallès, al Vallès Occidental, i també treballava per compte d’altres empreses a Barcelona. Se li atribueixen tretze abusos sexuals. L’home, que és especialista en l’abordatge osteopàtic en el prepart i postpart, havia estat detingut arran de les denúncies que havien interposat cinc pacients per abusos que havia fet a la seva consulta i aprofitant-se de la confiança que li van donar, una de les quals va ser víctima d’un abús sexual amb penetració.

Arran de la primera detenció, els investigadors van poder descobrir vuit fets més. El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona va assumir el cas i, després d'escoltar les declaracions de les víctimes i d’analitzar la resta d'indicis i proves presentades pels investigadors, va acordar-ne la detenció el passat 31 de març i l'entrada al seu domicili. Allà, els investigadors van recollir documentació i material informàtic que permetrà continuar buscant noves víctimes perquè els investigadors sospiten que podria haver abusat de més pacients. Dissabte passat, un cop va passar a disposició judicial, el jutge va decretar el seu ingrés a presó com a presumpte autor de tretze abusos sexuals, amb i sense penetració.

 

En tots els casos, les dones acudien a la consulta amb mals a l’esquena i l’home els feia un tractament intracavitari sense consentiment ni previ avís. Tampoc no adoptava mesures higièniques, com poden ser la utilització de guants i gel lubricant ni preguntava per l’historial mèdic ni tampoc no va fer signar cap document on la pacient autoritzava al professional a fer aquest tipus de tractaments.

Durant la investigació, els Mossos es van posar en contacte amb experts del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per tal d’assegurar-se que el tractament que feia el detingut, i que les dones han denunciat, era correcte o no. Fruit d’aquestes entrevistes es va arribar a la conclusió que el tractament que utilitzava no es corresponia amb cap tècnica coneguda perquè el detingut, aprofitant-se de la confiança que li tenien les seves pacients, feia moviments circulars als genitals i als pits per tractar dolors d’esquena. Els investigadors no descarten que pugui haver-hi més víctimes relacionades amb aquest cas.