Ingressat el jutge català del 'Procés', Juan Antonio Ramírez Sunyer, per una malaltia greu

Ha estat ingressat a les instal·lacions de l'Hospital Clínic de Barcelona
Manifestació independentista per la Diada | ACN

 

Juan Antonio Ramírez Sunyer, el màxim responsable de la investigació contra el 'Procés' independentista, ha estat ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona per una greu malaltia. Ell va ser qui va ordenar els registres de la conselleria d'Economia i altres dependències de la Generalitat de Catalunya.

 

El magistrat ha estat un dels principals precursors per portar a la justícia als independentistes i intervenir les institucions catalanes. El paper de Ramírez va ser vital, ja que després dels registres es van descobrir dues de les principals proves contra Carles Puigdemont i el govern cessat de l'expresident català. En aquest cas es tracta de la fulla de ruta o 'Enfocats', i l'agenda 'Moleskine', tots dos sota possessió del vicepresident de Catalunya, Oriol Junqueras.

Les causes contra l'independentisme

Les concentracions que es van organitzar a través de les entitats independentistes de Catalunya, ANC i Òmnium Cultural, van desembocar en el fet que l'Audiència Nacional obrís una investigació als presidents d'aquestes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, tots dos encara sota presó preventiva l'exvicepresident de la Generalitat i el conseller de Justícia, Joaquim Forn.

D'altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) manté una altra causa oberta contra el president cessat de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la resta dels consellers del govern català per la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre.