URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Un periodista revela com van ser les últimes hores de l'ertzaina que va morir a San Mamés

El germà de l'agent que va perdre la vida també era de l'Ertzaintza i va passar la tarda amb ell
Imatge de l'ertzaina estirat a terra. | EFE

Un periodista de 'El Correo' va parlar amb Inocencio, l'home de l'Ertzaintza que va perdre la vida al partit entre l'Athletic de Bilbao i l'Spartak de Moscú, abans que aquest morís. Se'l va trobar fent guàrdia, cansat de totes les hores que portava treballant: «Ja veus, aquí estic, ficat mil hores a la furgoneta. Estic saturat. Per sort, tan aviat com acabi marxo cap a casa i descanso tota la setmana vinent».

 

Inocencio esperava poder tornar a casa per estar amb el seu fill de 19 anys i la seva filla de 16, però l'esperança que tenia en arribar i poder descansar es va fondre entre el seu uniforme negre i vermell. Tot i el cansament, estava vivint una jornada tranquil·la a la plaça de Moyúa de Bilbao. Fins i tot, li va dir al periodista que tenien molt ben preparada la manifestació.

 

«El pobre comentava bromejant que gairebé anava a ser més perillosa la manifestació dels jubilats perquè no l'havien preparat, tan sols s'havien entrenat per intervenir en aquesta», va detallar l'informador. La història es va revertir quan van produir-se els altercats entres els ultres russos i els de l'Athletic, ja que van causar la mort del policia.

Imatge de l'Ertzaintza actuant a San Mamés. | EFE

Treballava amb el seu germà 

El germà de l'agent que va perdre la vida també és ertzaina i formava part de la unitat antidisturbis. Inclús, van estar junts durant la tarda d'ahir. «Quan hem arribat a San Mamés ha començat la càrrega i m'he trobat un ertzaina a terra i en apropar-me he vist al seu germà junt amb ell. 'Què és Inocencio!'», va explicar el germà al periodista.

 

L'informador ha detallat que Inocencio estava «suat i desorientat», però que en aquell moment estava despert i no se li veia cap ferida. Per aquesta raó, va continuar amb la seva feina periodística i es devia quedar molt impactat en saber que estava mort.

Imatge de l'Ertzaintza durant els altercats. | EFE

Pare de família

Inocencio tenia parella, però s'havia separat recentment. A més, tenia dos fills, un noi de 19 anys i una noia de 16. «Et sorprenia que fos antidisturbis perquè era una persona molt bona», va remarcar el periodista. L'ertzaina era «molt futboler», li agradava el ciclisme i assistir a sopars dels quintos del 67 a Ermua i la seva major passió era l'Athletic.