CATALUNYA EN ALERTA

Pluges torrencials en poques hores, llegeix la previsió aqui!

TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

ÚLTIMA HORA

La policia registra el domicili de l'advocat de Puigdemont

Un periodista revela com van ser les últimes hores de l'ertzaina que va morir a San Mamés

El germà de l'agent que va perdre la vida també era de l'Ertzaintza i va passar la tarda amb ell
Imatge de l'ertzaina estirat a terra. | EFE

Un periodista de 'El Correo' va parlar amb Inocencio, l'home de l'Ertzaintza que va perdre la vida al partit entre l'Athletic de Bilbao i l'Spartak de Moscú, abans que aquest morís. Se'l va trobar fent guàrdia, cansat de totes les hores que portava treballant: «Ja veus, aquí estic, ficat mil hores a la furgoneta. Estic saturat. Per sort, tan aviat com acabi marxo cap a casa i descanso tota la setmana vinent».

 

Inocencio esperava poder tornar a casa per estar amb el seu fill de 19 anys i la seva filla de 16, però l'esperança que tenia en arribar i poder descansar es va fondre entre el seu uniforme negre i vermell. Tot i el cansament, estava vivint una jornada tranquil·la a la plaça de Moyúa de Bilbao. Fins i tot, li va dir al periodista que tenien molt ben preparada la manifestació.

 

«El pobre comentava bromejant que gairebé anava a ser més perillosa la manifestació dels jubilats perquè no l'havien preparat, tan sols s'havien entrenat per intervenir en aquesta», va detallar l'informador. La història es va revertir quan van produir-se els altercats entres els ultres russos i els de l'Athletic, ja que van causar la mort del policia.

Imatge de l'Ertzaintza actuant a San Mamés. | EFE

Treballava amb el seu germà 

El germà de l'agent que va perdre la vida també és ertzaina i formava part de la unitat antidisturbis. Inclús, van estar junts durant la tarda d'ahir. «Quan hem arribat a San Mamés ha començat la càrrega i m'he trobat un ertzaina a terra i en apropar-me he vist al seu germà junt amb ell. 'Què és Inocencio!'», va explicar el germà al periodista.

 

L'informador ha detallat que Inocencio estava «suat i desorientat», però que en aquell moment estava despert i no se li veia cap ferida. Per aquesta raó, va continuar amb la seva feina periodística i es devia quedar molt impactat en saber que estava mort.

Imatge de l'Ertzaintza durant els altercats. | EFE

Pare de família

Inocencio tenia parella, però s'havia separat recentment. A més, tenia dos fills, un noi de 19 anys i una noia de 16. «Et sorprenia que fos antidisturbis perquè era una persona molt bona», va remarcar el periodista. L'ertzaina era «molt futboler», li agradava el ciclisme i assistir a sopars dels quintos del 67 a Ermua i la seva major passió era l'Athletic. 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris