Imatge de dos furgons de la Policia Nacional a l'hotel Best Sol d'Or de Salou.

Inquietud per la gran presència de furgons de la Policia Nacional a un hotel de Salou

La policia espanyola assegura que hi són per dur a terme «operacions normals» fora de la demarcació

L'entrada i sortida de mitja dotzena de furgons de la Policia Nacional a un hotel de Cap Salou  durant la jornada de la Diada de Catalunya, aquest dimecres 11 de setembre, han generat molta expectació entre els veïns i veïnes de la zona. Pel que sembla, els agents van sortir a primera hora del matí des de l'aparcament de l'hotel Best Sol d'Or, situat a la carretera de la Costa en el límit del terme amb la Pineda, i van tornar entrada la nit.

Fonts de la policia espanyola han explicat a TarragonaDigital  que aquests agents es troben a la Costa Daurada en el marc d'«operacions policials normals» que es podrien allargar durant bastants setmanes.  Tot i que no han donat més detalls, sí que han detallat que aquestes operacions no tindrien cap relació amb la província de Tarragona. Aquest mateix establiment ja havia servit com a allotjament per a policies nacionals en altres dispositius els últims anys.

Cal recordar que enguany  era el primer any que el Ministeri d'Interior no enviava agents a Catalunya amb motiu de la Diada després de dos anys amb dispositius especials. Els Onze de Setembre de 2017 i 2018 van mobilitzar centenars de policies i guàrdia civils de fora de Catalunya que es van desplegar per tal de reforçar les plantilles d'aquests cossos.

La Costa Daurada, base per allotjar els agents de l'1-O i el 21-D

No és la primera vegada que Policia Nacional i també Guàrdia Civil fan servir hotels de la Costa Daurada per allotjar agents durant les seves operacions a Catalunya. Ja ho van fer l'1 d'octubre del 2017 pel dispositiu del referèndum i, més recentment, el passat mes de desembre amb motiu de les eleccions al Parlament del 21-D.