Un inspector dels Mossos perd la vida en un accident de muntanya als Pirineus francesos

Domènec Faura tenia 55 anys i era el cap de la DAI dels Mossos d'Esquadra | Havia estat el cap de la comissaria del Prat i instructor de l'Escola de la Policia de Catalunya

L'inspector Faura, en una imatge d'arxiu.
L'inspector Faura, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

Un català de 55 anys ha mort en un accident a la muntanya als Pirineus del sud de França aquest dijous a la nit, segons han avançat diversos mitjans francesos. L'home que ha perdut la vida és un inspector dels Mossos d'Esquadra, Domènec Faura, actual cap de la Divisió d'Afers Interns del cos. Havia estat cap de la comissaria del Prat de Llobregat i havia tingut altres responsabilitats al cos. Des de 1990, quan va entrar a la policia catalana, havia passat per diverses unitats i també va ser instructor de l'Escola de Policia de Catalunya.

Molta experiència en muntanya

Un helicòpter de salvament ha estat alertat aquest divendres que un alpinista havia patit una greu caiguda a la zona de Tuquerouye, al sud de França. Un metge i dos especialistes en salvament de muntanya van accedir fins al punt on es trobava l'inspector però ja no van poder fer res per salvar-li la vida.

Ahir a la nit Faura ja no va tornar al campament i aquest matí quan ha pogut volar l'helicòpter ha sigut quan s'ha trobat el cos de l'inspector dels Mossos. L'home tenia coneixements en muntanya. Havia participat en diverses expedicions d'escalada i tenia experiència en aquesta disciplina.

Imatge de l'helicòpter de salvament Dragó 64, en una imatge d'arxiu.
Imatge de l'helicòpter de salvament Dragó 64, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

 

Es podrà traslladar a Catalunya a inicis de setmana vinent

El cos ha pogut ser evacuat avui de la muntanya per l'helicòpter Dragó 64, el que fan servir els especialistes en salvament francesos i es creu que no es podrà fer el trasllat del cadàver cap a Catalunya fins a inicis de la setmana vinent. Les mostres de condol per la pèrdua d'aquest inspector del cos dels Mossos d'Esquadra no s'han aturat d'ençà que s'ha conegut la tràgica notícia.


Comentaris

envia el comentari