Diversos interns agredeixen dos funcionaris a la presó de Mas d'Enric

Fins a cinc presos van acabar a aïllament | Els funcionaris, un home i una dona, van ser traslladats a l'hospital

Imatge exterior del centre penitenciari de Mas d'Enric | Guillem RS

Diversos interns van agredir dissabte, 16 de febrer, dos funcionaris a la presó de Mas d'Enric, al municipi del Catllar, segons fonts dels Serveis Penitenciaris. L'agressió va tenir lloc al pati, cap a les dues del migdia, quan un intern es va resistir a l'ordre que li estava donant una funcionària perquè marxés. L'home cridava, alterat, i instava els altres presos a secundar la seva protesta.

Altres reclusos van intentar evitar que la funcionària s'emportés el pres i, en el forcejament, ella va resultar lesionada al coll i a la mà. Un altre funcionari, que també hi va intervenir, va resultar ferit al turmell. Cinc presos van acabar a aïllament.

Dit trencat i esquinç de turmell

Segons la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF), la dona va acabar amb un dit trencat mentre que el seu company va patir un esquinç de turmell. Tots dos treballadors van ser traslladats cap a un centre hospitalari. Els funcionaris agredits dissabte, segons l'agrupació, han requerit 45 dies de baixa.

Imatge de l'accés al mòdul 4 de la presó Mas d'Enric del Catllar. | TarragonaDigital.com

 

El CSIF denuncia la «brutal agressió»

En un comunicat, la mateixa CSIF ha denunciat aquesta «brutal agressió» i ha demanat la destitució de la subdirectora de tractament, pel seu «desinterès» respecte als treballadors agredits. També reclama la màxima contundència contra els agressors i que s'ordeni el seu trasllat a altres presons.

«Alarmant augment» de les agressions a Mas d'Enric

L'organització sindical adverteix també d'un «alarmant augment» de les agressions al centre penitenciari tarragoní. En total, expliquen, el 2018 hi va haver fins a 24 episodis de violència —13 agressions i 11 temptatives—, davant de les 7 accions violentes del 2017.

Amb aquesta situació, la CSIF exigeix ara que s'apliqui, de forma immediata, «el protocol contra les agressions als professionals penitenciaris». «La nostra organització va ser la impulsora d'aquest protocol unificat i exigim que es prenguin totes les mesures per prevenir i erradicar qualsevol episodi de violència a les persones», han manifestat.

Alhora, l'agrupació ha instat els polítics a reformar el Reglament Penitenciari «per dotar els funcionaris de presons del reconeixement d'agents de l'autoritat». Aquesta voluntat, cal recordar-ho, va rebre el suport de la Comissió d'Interior del Senat, en una moció del passat 23 de gener.

Et pot interessar:

  • Troben mort un assassí a la presó de Mas d'Enric

Comentaris

envia el comentari